El Teatre L'Artesà presenta programació i projectes d'octubre i novembre

El Teatre L’Artesà torna a acollir pratencs i pratenques als espais escènics i de pràctica

Després d’haver obert portes amb el Teatre a l’ombra aquest juliol amb la producció local Preses i d’haver començat les classes de L’Escola d’Arts en Viu el 14 de setembre, el Teatre L’Artesà es prepara per donar continuïtat als projectes de creació, de cohesió comunitària, de formació i d’exhibició.

Avui es publica la programació d’octubre i novembre 2020 que compta amb algunes de les peces escèniques que es van haver d’ajornar, com ara Las canciones, InTarsi, Romancero gitano, la proposta dels Stalkers, No m’oblideu mai i l’espectacle per a tots els públics programat per La Xarxa, 36 polzades. També hi haurà novetats com l’homenantge a ritme de cobla Ocaña, reina de las ramblas, l’estrena d’una adaptació de La Brutal d’El màgic d’Oz, El monte de los olivos, un diàleg escènic entre el bailaor Juan Carlos Lérida i el director i guionista pratenc Joan Marimón, i l’adaptació de David Selvas de La importància de ser Frank en format de ràdio teatre, interpretada per Esther Barcelona, Guillem Gefaell, Àngela Jové, Arnau Puig, Albert Riballo, Sílvia Sabaté i Paula Jornet, encarregada d’obrir temporada l’11 d’octubre.

L’accés a les sales del teatre es realitzarà d’acord amb les mesures establertes pel govern de la Generalitat, respectant les distàncies, el protocol d’entrades i sortides i les reduccions d’aforament necessàries perquè el públic gaudeixi de l’experiència amb totes les garanties de seguretat.

Entrades a la venda a partir de dilluns 5 d'octubre, a les 17 h.

Camins Vius s’adapta a la nova realitat

El projecte de L’Artesà però no només reactiva l’espai de butaques, sinó que torna a treballar amb la comunitat educativa amb una nova versió del projecte Camins Vius, en un format en línia que donarà eines al professorat per desenvolupar les propostes artístiques a l’aula. D’octubre a gener l’alumnat de les escoles públiques del Prat -de P3 fins a batxillerat - podran comptar amb l’acompanyament artístic de Big Bouncers, Macarena Recuerda, David Selvas, Guille Vida-Ribas i Javier Casado i David Espinosa.

Suport a la creació jove

Aquesta temporada el suport a la creació se centrarà en la franja més jove de creadors/es passant per L’Escola d’Arts en Viu que, amb dues assignatures per a l’alumnat d’entre 10 i 16 anys, oferirà un treball al voltant dels processos artístics a partir del cos amb Toni Mira, Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor.

Les sales i l’equip de L’Artesà també oferiran un dispositiu d’acompanyament per a estudiants universitaris de les Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau (TFG).

També torna a activar-se el laboratori teatral MALNASCUTS.PRT per a joves entre 16 i 30 anys amb el qual es generarà un procés de creació experimental col·lectiva, que va agafant cos entre el Teatre L’Artesà i La Capsa.

Treball amb comunitats i col·lectius de proximitat

Pel que fa al treball més comunitari, L’Artesà recupera, de la mà del Centre Cívic Palmira Domènech, el projecte Apuntador@s, un dispositiu per a amants de les Arts en Viu majors de 60 anys, amb ganes de traspassar les fronteres entre espectador i practicant i respondre de forma activa a la crida de la creació.

Amb Apuntador@s i altres col·lectius amb què es van generar sinergies al llarg de la temporada passada com ara els Stalkers, Teatre Kaddish, grups d’Acció Social i els centres cívics s’activaran uns itineraris participatius que passaran per diferents experiències durant tota la temporada d'Arts en Viu del Prat, per gaudir d'una vivència compartida, trencar la còmoda passivitat de la butaca davant de l'escenari i deixar de ser espectadors per sentir-se partícips de l’experiència artística.

 

Es pot descobrir tota la programació i seguir el desenvolupament dels projectes a la web teatrelartesa.cat. El taulell d'informació segueix obert de dilluns a divendres de 17 a 20 h.

 

Noticies relacionades

Obertes les inscripcions per a una nova edició del Campus d'Estiu

24 maig, 15:00h

Un any més els i les joves d'entre 12 i 17 anys del Prat tenen a l'estiu l'oportunitat de viure dues setmanes intensives de creació artística amb un Campus Interdisciplinar pensat conjuntament entre L'Escola d'Arts en Viu, Teatre L'Artesà i...


Antropoloops

Antropoloops: creació i experimentació musical col·lectiva

28 abril, 15:00h

Antropoloops no és una persona, ni un animal, ni una cosa: és una eina que permet fer música de forma col·laborativa. Els i les alumnes de 1r d'ESO de diversos instituts públics del Prat van fer ús d'aquesta eina en el marc d'uns laboratoris de cre...


Crear, un joc de contagi

23 març, 09:00h

Els dimecres, l’alumnat de Pràctiques de Creació es troba al Teatre L’Artesà per treballar  la creació amb l’acompanyament d’un artista o col·lectiu al llarg de tot un curs. Enguany, les encarregades d’activar els disparadors d’imaginaris són el col·lectiu Big Bouncers, format per les coreògrafe...


Comprar entrades