Stalkers

8 joves entre 18 i 25 anys del Prat, juntament amb 10 joves procedents de diferents municipis de Catalunya tenen l'oportunitat de viure 4 festivals d'arts vives.

Què, Qui “STALKER” Com ?

Els Stalkers, un dispositiu d’implicació de persones joves en el món de les Arts en Viu

8 joves entre 18 i 25 anys del Prat, juntament amb 10 joves procedents de diferents municipis de Catalunya (Olot, Tàrrega, Terrassa, Alcover i Sant Hipòlit de Voltregà) tenen l'oportunitat de viure 4 festivals d'arts vives, com són el SÂLMON< FESTIVAL, Sismògraf , FiraTàrrega i el Festival TNT.

Els joves stalkers, viuran els festivals des de dins amb un dispositiu pensat perquè els i les joves interessades en la curadoria en arts vives puguin conèixer de primera mà aquesta pràctica en profunditat, assistint a festivals i esdeveniments artístics. Amb l’acompanyament de creadors i creadores, gestors i gestores culturals i altres agents del sector que s’encarreguen  de guiar-los en aquesta experiència.

Els joves stalkers, ja han començat el seu treball per convertir-se en curadors, pensant i modulant què, com i per què l’obra escènica arriba al públic, essent els intermediaris entre l’escena i el públic general.

De fet, en Carlos i en Fermí ja van poder assistir al SÂLMON< FESTIVAL i ja van començar amb els primers dubtes: "què és això de la curadoria?". Els artistes brasilers Neto Machado i Jorge Alencar, que van acompanyar els joves stalkers en aquesta primera experiència, expliquen que es tracta d'una acció artística-política-estética-social que passa per prendre decisions, intentant no jerarquitzar, superant els paràmetres de m'agrada o no m'agrada, però prenent consciència que "curar" té a veure amb la possibilitat de convertir-se en catalitzador i provocador de l'ambient cultural de la ciutat i proposar possibles tensions i afectes.

Al SÂLMON< FESTIVAL, la parella va poder veure obres com Masacre en Nebraska amb posterior xerrada per repensar la peça. Van allotjar-se una nit al Graner i van poder conèixer artistes amb qui compartien allotjament com Amalia Fernàndez i alguns artistes del grup Vértebro. També van assistir a processos de creació a La Caldera, etc.

Al mes d'abril, va arribar el torn de la Irene i l'Ana al Sismògraf d'Olot, que van decidir la seva pròpia ruta d'espectacles i processos artístics. De fet, aquest ja era un exercici de curadoria en si mateix per les stalkers. A més, durant el festival van participar en una sessió informativa que els hi pogués donar les claus més juridicoadministratives que hi ha al darrer d'una programació i així poder entendre'n tota la gestió i producció. Hi haurà una reunió amb tot el grup, per explicar-se tot el que han après i experimentat, i per continuar amb el seu treball de curadoria a la nostra ciutat i anant afegint coneixements.

Stalkers del Prat de Llobregat

Media Folder: 
Comprar entrades