Stalkers 2022-2023

Auri Alos i La Ferri són les Stalkers del Prat i posen en marxa "La convivència" després de dos anys de formació

L’edició 2022-23 del projecte Stalkers consolida la metodologia practicada durant l’edició pilot i creix en còmplices i participants. S’incorpora als festivals impulsors (Sâlmon, Sismògraf, FiraTàrrega i TNT) el Festival Eufònic i també donem la benvinguda als municipis de Martorell, Celrà i Terres de l’Ebre. El grup d’stalkers (18 joves d’entre 18 i 25 anys) inicien el seu trajecte amb trobades intermunicipals per descobrir els altres contextos al temps que presenten el propi i durant el 2022 transitaran els festivals del projecte, cercant en cada festival la manera de relacionar-s’hi, habitar-lo i extreure’n coneixements sobre curadoria, gestió i programació. En paral·lel, i en co-responsaiblitat amb la coordinació del projecte, definiran quina petjada i quins materials o continguts poden generar-se amb aquest trànsit i aniran descobrint els seus interessos, desitjos i intuïcions per acabar programant arts vives en el seu municipi durant el 2023.

Stalkers va seleccionar Melissa Rodríguez, Auri, Loreto San Martín i La Ferri com a joves curadors/es d'arts vives del Prat i al llarg de dos anys transitaran diferents festivals d’arts vives de Catalunya i conviuran amb programadors, artistes, perfils tècnics que els mostraran què hi ha al davant i al darrere dels espectacles i de la programació cultural d’un festival. Aquests/es joves formaran part del dispositiu juntament amb altres joves seleccionats/des als municipis que hi formen part: Anaís del Cid i Paula Cornet des de Celrà; Òscar Lleixà i Alba Roig-Muñoz des de Terres de l'Ebre; Maria Rodríguez i Mercè Borràs des de Terrassa; Maria Planagumà i Mercè Llimona des d'Olot; Laia Martí i Aida Iglesias des d'Alcover; i Carles Alemany i Andrea Ruiz des de Martorell.

A finals de 2023 la programació Stalker es desplega al llarg del 2023 per tot el territori, formant part de les propostes culturals de vuit municipis catalans. En un prec per retornar els orígens rituals al joc escènic, l'Auri Alós (Susana Alonso) i La Ferri (Ferri Amaya), Stalkers del Prat de Llobregat, activen un laboratori intensiu per a la performance art que repensa els codis comunitaris ancestrals des del paradigma postmodern. Incorporant el concepte lúdic de les festes de pijames, o la inspiració d'una acampada vora el foc, Acció #0 La convivència dóna el tret de sortida a la nova Aula de Creació, un espai d'experimentació col·lectiva per a creadores d'arts escèniques que s'activarà aquesta temporada. Les Stalkers aposten pel jove tàndem creatiu format per Mar García i Javi Soler, amb la creença en què el cos en moviment podria esdevenir indret metafísic pel debat identitari. Conformant una comunitat efímera, lloarem a la infantesa en una convivència de vint-i-quatre hores on investigar les nostres dinàmiques físiques i socials envers qüestions com l'alteritat, la celebració o la transformació.

A la web www.stalkersartsvives.com trobareu una relatoria extensa d'aquesta edició a tots els municipis i molts materials complementaris!

 

Comprar entrades