Terra baixa (Reconstrucció d'un crim)

26 març , 18:00 h

  • Idioma: Català
  • Duració: 2 h 15 min (sense entreacte)
    • Serveis:

Últimes Localitats

Pablo Ley converteix el clàssic d’Àngel Guimerà en un relat detectivesc i un thriller magnífic sobre la lluita de classes, en aquesta nova posada en escena produïda pel Teatre Nacional de Catalunya.

Entrada

ENTRADES A LA VENDA A PARTIR DE DIMARTS 17 DE GENER A LES 17H

Totes les tarifes inclouen despeses de gestió (0,50€)

Preu 15,5 €     Anticipada 10,5 €

Tarifa Joves.Prat 5 € (imprescindible presentar DNI)

Més informació i condicions de les tarifes aquí.

 

ESPECTACLE RECOMANAT A PARTIR DELS 14 ANYS

Autoria Àngel Guimerà amb versió de Pablo Ley

Direcció Carme Portaceli

Dramatúrgia Pablo Ley i Carme Portaceli

Amb Pepo Blasco, Laura Conejero, Mohamed El Bouhali, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Mercè Mariné, Roser Pujol, Manel Sans, Kathy Sey i Anna Ycobalzeta

Escenografia Paco Azorín

Vestuari Carlota Ferrer

Il·luminació Ignasi Camprodon

Espai sonor Jordi Collet

Vídeo Miquel Àngel Raió

Moviment Ferran Carvajal

Ajudanta de direcció Montse Tixé

Producció Teatre Nacional de Catalunya

Terra baixa (Reconstrucció d'un crim)

Àngel Guimerà amb versió de Pablo Ley

Sense perdre de vista els orígens ni renunciar a l’essència d’aquest text universal, la dramatúrgia de Pablo Ley trasllada Terra baixa al segle XX i hi introdueix dos personatges nous: una periodista i un comissari de policia, en Vinagret. Aquest serà l’encarregat d’investigar un crim: un treballador ha assassinat el seu amo. En Manelic ha matat en Sebastià per alliberar la Marta (i a ell mateix).

Una mirada contemporània i trepidant que llisca del drama rural a la tragèdia romàntica per culminar en: «He mort el llop! He mort el llop! He mort el llop!». El crit alliberador de la classe obrera lluitant contra l’opressió.

Una història d’intriga i revolta que us deixarà enganxats a la cadira.

Darrere del crim passional d’en Manelic batega clarament un drama social que, llegit des del segle XXI, anticipa de moltes maneres la història del segle XX. El treballador (Manelic) que s’enfronta a l’amo (Sebastià) per alliberar el seu futur (Marta) és un transsumpte de la lluita de classes i no cal tenir gaire imaginació per veure-hi un origen no gens remot de la Guerra Civil (amb tantes anticipacions com es vulguin: Setmana Tràgica, Trienni Bolxevic, dictadura de Primo de Rivera...). Segur que Guimerà pensava, a la seva manera, en la justícia social, però difícilment podia imaginar un món en el qual es produís la Revolució Russa o l’auge del feixisme i, encara menys, que la confrontació entre aquestes dues forces acabés en una Guerra Mundial devastadora.

Pablo Ley Fancelli / Carme Portaceli

---

El mateix dia a les 20:30h. després de la funció, el creador escènic i dramaturg Albert Boronat conversarà amb la directora Carme Portaceli i el dramaturg Pablo Ley per conèixer com ha estat aquest repte, com han fet possible la seva revisitació a una peça cabdal de la literatura catalana perquè ens parli des del nostre present.

També us pot interessar...

Marvel vs DC in concert

04 juny , 18:00 h

Tanquem temporada amb un fet insòlit: una orquestra simfònica pujarà a l’escenari de la Sala Gran i ho farà amb les millors bandes sonores de pel·lícules de superherois

Comprar entrades