Recreativos Federico

03 desembre
De dilluns a divendres, de 17 h a 20 h al Vestíbul

  • Duració: 1 hora

La instal·lació d'Alejandro Peña desnaturalitza la forma i l’estructura del consum cultural, i ens parla de l’explotació del llegat artístic amb humor i crítica.

Entrada

En línia a través del web o presencialment al Teatre L'Artesà, L'Escola d'Arts en Viu, La Capsa o el Cèntric Espai Cultural

Idea, desenvolupament i direcció del projecte Alex Peña

Disseny i desenvolupament sonor Pablo Peña i Darío del Moral

Música i veus The Gardener, Fiera, Rocío Márquez, Alicia Acuña, Daniel Alonso, Laura García-Lorca i Yunque Junk Preachers

Audiovisual Los Voluble

Disseny i desenvolupament gràfic Pedro Delgado (Estornudo Estudio)

Obertura i presentació de la instal·lació artística

Dimarts 3 de desembre, a les 19.30 h

 

Visites guiades a la instal·lació, amb l’acompanyament del DRAMATIS Albert Boronat

Divendres 13 de desembre, a les 19 h

Divendres 20 de desembre, a les 20 h

Per a visites de grups fora d’aquests horaris, contacta amb teatrelartesa@elprat.cat

 

L’Alejandro Peña, amb una àmplia trajectòria en el camp de les arts en viu, ens proposa ara una composició de sis màquines recreatives que conformen una mateixa instal·lació. Cada peça està recreada entorn a una obra dramàtica de Federico García Lorca, creant una instal·lació exo-dramàtica, des d’una mirada sense perjudi­cis, que desnaturalitza la forma i l’estructura del consum cultural, i ens parla de l’explotació del llegat artístic amb humor i crítica.

Les màquines recreatives lorquianes que proposa Peña, constitueixen “una peça de context, interactiva i de gran presència plàstica i sonora que reflexiona sobre l'apropiació popular de les icones artístiques, polítiques i socials del llegat històric-artístic d'una comunitat.” Recreatius Federico és un dispositiu a mig camí entre la performance, la instal·lació i la representació que incorpora premis, música, vídeo i interacció. Una sort de saló recreatiu que inclou màquines expenedores i de joc creades entorn de l'imaginari de Lorca i que s'articulen davant un eix central: “quan el llegat artístic es converteix en souvenir, la literatura dramàtica es torna un joc”, assenyala Álex Peña.

També us pot interessar...

Festival 2022 RV - AV Sant Cosme i Sant Damià

02 juliol , 18:00 h

Festival de Final de curs de l'AV Sant Cosme i Sant Damià

Hoy no me puedo levantar

03 juliol , 17:30 h

Festival de Final de curs de La Beat Urban

Teatre a l'ombra 2022

Valeria Castro presenta "chiquita"

03 juliol , 20:00 h

Guitarra i una veu dolça commovedora. Només amb això aquesta joveníssima artista captiva a qui l’escolta en directe. Serà, sens dubte, una nit màgica d'estiu al Pati de L'Artesà.

Comprar entrades