L'Escola d'Arts en Viu i la creació

Projectes de creació en estat pur amb l’acompanyament d’artistes que formen part de la programació estable de Teatre L’Artesà

L'alumnat de L’Escola d’Arts en Viu treballa la creació en estat pur amb l’acompanyament d’artistes que formen part de la programació estable de Teatre L’Artesà. Els encarregats de donar el tret de sortida a aquests disparadors d’imaginaris són:

Artefactes escènics

DAVID ESPINOSA

De febrer a juliol '23 / Per a alumnes de 12 a 15 anys

David Espinosa és un artista que viu a Barcelona i que, des del 2007, desenvolupa el seu propi treball en obres escèniques i instal·lacions interactives, sempre entre el teatre, la dansa i les arts visuals. Explora especialment el llenguatge del còmic, de l'art seqüencial, amb la intenció de traslladar-lo a l'escenari, al directe.  Format a València, Brussel·les i Barcelona, crea jugant amb els límits de les arts escèniques i visuals, alhora que posa en relació les noves tecnologies i els llenguatges electrònics amb el cos i la paraula. Els seus petits espectacles, des del 2006 com a autor i intèrpret en tots ells, s’han presentat en molts dels grans teatres i festivals de tot el món.   

Pràctiques de creació '23

COL·LECTIU BIG BOUNCERS

De setembre '22 a juny '23 / Per a alumnes de 10 a 12 anys

El Col·lectiu Big Bouncers està format per 3 coreògrafes (Anna Rubirola, Cecilia Colacrai i Mireia de Querol) i tota una familia d’artistes col.laboradores que treballen conjuntaments en els diferents projectes. Des de fa 10 anys treballen explorant els llenguatges de l’escena, els treballs site specific i la pedagogia. En aquesta ocasió la Cecilia Colacrai, la Diana Gadish (artista col·laboradora del col·lectiu) i la Mireia de Querol treballaran amb l’alumnat en la temàtica del projecte de recerca en el qual treballen actualment, que en la seva fase de recerca s’anomena Alta conductivitat, i que parteix de 3 conceptes d’investigació: el contagi, l'espai públic i el rastre.

Convidaran a les alumnes a explorar la idea del contagi como a valor positiu de transformació. Volen provocar una expansió, un contagi de moviment, riure, energia… que parteix de l’individu, del cos i les accions quotidianes, i el posa en relació amb el seu entorn inmediat, conectant així el cos col·lectiu. Buscaran també reivindicar l’espai públic, de trànsit, com a espai de tots, i l’acte de transitar com un acte necessari que ens posa en relació i per tant ens afecta. Es treballarà en els espais exteriors del Teatre l’Artesà, investigant les possibilitats que ofereixen els diferents paisatges a l’imaginari, al moviment i a la trobada. Al mateix temps volen reflexionar de quina manera les nostres accions deixen un rastre en els espais en els que intervenim.

Al llarg del curs treballaran conjuntament amb les alumnes en un procés de creació compartit a partir d’aquests disparadors que durà a descobrir noves maneres de relacionar-nos des del fet creatiu i en col.lectiu.

Edicions anteriors

Artefactes Escènics '22-'23 - Sonia Gómez

De setembre '22 a gener '23 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Artefactes Escènics '21-'22 - Azcona & Toloza

De febrer a juliol '22 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Artefactes Escènics '21-'22 - Demoledora

De setembre '21 a gener '22 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Pràctiques de creació '21-'22 - Sara Manubens

De setembre '21 a juny '22 / Per a alumnes de 10 a 12 anys


Artefactes Escènics '20-'21 - Montdedutor

De febrer a juny '21 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Artefactes Escènics '20-'21 - Aurora Bauzà & Pere Jou

De setembre '20 a febrer '21 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Pràctiques escèniques '20-'21 - Toni Mira

De setembre '20 a juny '21 / Per a alumnes de 10 a 12 anys


Artefactes Escènics '19-'20 - Leer es sexy

De febrer a juny '20 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Artefactes Escènics '19 -'20 - Escarlata Circus

De setembre '19 a gener '20 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Comprar entrades