L'Escola d'Arts en Viu i la creació

Projectes de creació en estat pur amb l’acompanyament d’artistes que formen part de la programació estable de Teatre L’Artesà

L'alumnat de L’Escola d’Arts en Viu treballa la creació en estat pur amb l’acompanyament d’artistes que formen part de la programació estable de Teatre L’Artesà. Els encarregats de donar el tret de sortida a aquests disparadors d’imaginaris són:

Artefactes escènics

SÒNIA GÓMEZ

De febrer a juliol '22 / Per a alumnes de 12 a 15 anys

A priori, relacionem el fet de posar una música i ballar d’una certa manera, normalmente preestablerta o si més no amb nocions adquirides de la cultura pop. Però què passaria si en comptes d’imitar, féssim la dansa. Aquí és on posem el zoom, en el moviment i en el concepte de que Tot és ballable, tot és dansa i tot és moviment. Estem davant d’un concepte loop ja que una part no defuig de l’altra. Bé, aquest concepte és un invent, un anhel, una voluntad per anar més enllà d’allò previsible i també és una eina per descobrir què podem fer amb els nostres cossos individuals i col.lectius. D'altra banda, el cos individual pren un compromís físic i intel.lectual davant el repte d’expressar-se, de decobrir opcions en el moviment i ballar, abraçant les potencialitats i les mancances pròpies de l’adolèscencia. El cos és la conquesta. Aquest cos individual comparteix, és desplega per a tots els altres i tot els altres en vers ell, és la cohesió de grup, la tribu, el cos col.lectiu participatiu que forma part d´un bé comú.

Tot és ballable és la continuació en el treball de recerca de la ballarina i performer Sònia Gómez, iniciat amb la proposta Pinya per al Tot Dansa’19 i amb Cuïrassa en l’edició En Residència durant el curs 2021-2022. Gràcies a aquestes dues confluències el laboratori busca consolidar una manera d’entendre les possibilitats individuals i col.lectives dels adolescents a partir del cos i la creativitat.

Pràctiques de creació '23

COL·LECTIU BIG BOUNCERS

De setembre '22 a juny '23 / Per a alumnes de 10 a 12 anys

El Col·lectiu Big Bouncers està format per 3 coreògrafes (Anna Rubirola, Cecilia Colacrai i Mireia de Querol) i tota una familia d’artistes col.laboradores que treballen conjuntaments en els diferents projectes. Des de fa 10 anys treballen explorant els llenguatges de l’escena, els treballs site specific i la pedagogia. En aquesta ocasió la Cecilia Colacrai, la Diana Gadish (artista col·laboradora del col·lectiu) i la Mireia de Querol treballaran amb l’alumnat en la temàtica del projecte de recerca en el qual treballen actualment, que en la seva fase de recerca s’anomena Alta conductivitat, i que parteix de 3 conceptes d’investigació: el contagi, l'espai públic i el rastre.

Convidaran a les alumnes a explorar la idea del contagi como a valor positiu de transformació. Volen provocar una expansió, un contagi de moviment, riure, energia… que parteix de l’individu, del cos i les accions quotidianes, i el posa en relació amb el seu entorn inmediat, conectant així el cos col·lectiu. Buscaran també reivindicar l’espai públic, de trànsit, com a espai de tots, i l’acte de transitar com un acte necessari que ens posa en relació i per tant ens afecta. Es treballarà en els espais exteriors del Teatre l’Artesà, investigant les possibilitats que ofereixen els diferents paisatges a l’imaginari, al moviment i a la trobada. Al mateix temps volen reflexionar de quina manera les nostres accions deixen un rastre en els espais en els que intervenim.

Al llarg del curs treballaran conjuntament amb les alumnes en un procés de creació compartit a partir d’aquests disparadors que durà a descobrir noves maneres de relacionar-nos des del fet creatiu i en col.lectiu.

Edicions anteriors

Artefactes Escènics '22 - Azcona & Toloza

De febrer a juliol '22 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Artefactes Escènics '22 - Demoledora

De setembre '21 a gener '22 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Pràctiques de creació '21-'22 - Sara Manubens

De setembre '21 a juny '22 / Per a alumnes de 10 a 12 anys


Artefactes Escènics '21 - Montdedutor

De setembre '20 a febrer '21 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Artefactes Escènics '21 - Aurora Bauzà & Pere Jou

De setembre '20 a febrer '21 / Per a alumnes de 12 a 15 anys


Pràctiques escèniques '20-'21 - Toni Mira

De setembre '20 a juny '21 / Per a alumnes de 10 a 12 anys


Comprar entrades