Dijous Teatre

Y los huesos hablaron

14 novembre , 20:30 h

  • Idioma: Català i castellà
  • Duració: 1 h i 15 min

Últimes Localitats

Una proposta escènica gestada en tallers i residències a Espanya i Mèxic per desenterrar i fer visibles conflictes que han quedat amagats pel discurs oficial a favor d'una suposada estabilitat política i social al llarg de la història.

Entrada

Preu: 12 €. Entrada anticipada: 8 € (fins dues hores abans de l'espectacle)

Direcció i dramatúrgia Sofia Asencio i Aurora Cano (Mèxic)

Ajudant de direcció i dramatúrgia Tomàs Aragay i Camila Villegas (Mèxic)

Assessoria conceptual i filosofia Nicolás Alvarado (Mèxic)

Intèrprets Nilo Gallego, Hipólito Patón, Ramon Giró, Sofia Asencio i LLuc Baños

Diseny d’il·luminació Cube

Espai escènic Lluc Baños

Espai sonor Nilo Gallego i Ernesto Anaya (Mèxic)

Producció executiva Imma Bové i Mariana Tejeda (Mèxic)

de Societat Doctor Alonso

>>>>>>>>>> Col·loqui post-funció <<<<<<<<<<

Y los huesos hablaron parteix del procés d'excavar antigues fosses per trobar els ossos dels desapareguts, dels assassinats. El procés d'excavar entre les paraules és molt similar i el que es busca és la veritat. L'espectacle arriba per desenterrar i fer visibles conflictes que han quedat amagats pel discurs oficial a favor d'una suposada estabilitat política i social al llarg de la història. Un espectacle que sí, parla de violència i de desaparicions, però especialment, d'aquelles violències i desaparicions que, com paràsits invisibles, de generació en generació, nien en els nostres cossos i s'estenen per tota la societat.

És una proposta escènica gestada en tallers i residències a Espanya i Mèxic que neix del procés d'investigació de "El desenterrador", una experiència en la qual s'investigava la "Corpologia" de les paraules o, dit d'una altra manera, la capacitat que tenen les paraules de generar un món ètic, un sistema polític i un ordre social concret.

Una coproducció de Societat Doctor Alonso, Teatre de Babel i Grec 2016 Festival de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Iberescena, l’Ajuntament de Bàscara i Secretaría de Cultura Ciudad de México, Teatros Ciudad de México y Colegio de Literatura Dramática y Teatro de México. Premi: FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals 2018

Edat recomanada: a partir de 12 anys

>>>>>>>>>> Programació expandida <<<<<<<<<<

També us pot interessar...

INDISCIPLINATS

Taller "Il·lusionisme performatiu"

26 novembre , 11:00 h

Macarena Recuerda enfocarà aquest taller des de la perspectiva de l'art de l'il·lusionisme. Un taller familiar sobre la màgia de l'escena .

INDISCIPLINATS

Taller "Revolución"

26 novembre , 12:30 h

L'artista andalusa proposa un taller on es treballarà a partir d'una pauta física compartida, la revolució, el canvi profund, la transformació radical

Programació Expandida

Ecografia d’una autora. Ramona Via 1922-2022

30 novembre , 19:00 h

Taula rodona moderada per Arnau Puig al voltant de la figura de Ramona, en les seves diferents vessants.

Comprar entrades