La Moderna

Vals del aniversario

06 maig , 20:00 h
2022

  • Idioma: Castellà
    • Serveis:

La cantant Sílvia Comes presenta el seu nou espectacle dedicat a Jaime Gil de Biedma, treballat en residència a la Sala Petita del Teatre L'Artesà el mes de maig de 2022.

Veu Sílvia Comes

Bateria Bryan Curtis
Teclat i programacions Florenci Salesas
Baix i contrabaix Dic Them

Vals de aniversario

Sílvia Comes canta a Gil de Biedma

La relació entre la cantautora Sílvia Comes i Jaime Gil de Biedma ve de llarg. Sílvia ja havia cantat alguns dels seus poemes, però va tornar a trobar-se amb ell durant els llargs mesos de confinament. La seva relectura va ser l'inici d'una nova fase de creativitat. Els versos de Jaime convoquen a la vida d'una manera desenfrenada. El dolor de la pandèmia, el tancament a casa, el món en suspens, tot quedava momentàniament oblidat en les hores en les quals Sílvia componia. El resultat d'aquesta trobada són deu cançons sobre deu poemes del poeta barceloní, entre ells el que dona títol a l'espectacle Vals del aniversario. El significat de la paraula vals és 'girar'. I Vals del aniversario gira entorn de l'obra i la figura d'un dels més grans poetes en llengua castellana. I els poemes, recitats o en forma de cançó, ballen al voltant de l'amor més poderós, dels records de postguerra, de les ciutats del poeta, del pas del temps i del poeta mateix.

Sílvia Comes és una cantautora pratenca relacionada amb la cançó d'autor i la poesia. La seva activitat artística s'inicia amb la col·laboració amb la Companyia Teatre Kaddish cantant al poeta sevillà Luis Cernuda, també a La Cuina de l'antic Institut del Teatre i cantant en solitari fins que Margarita Sabartés, la seva mestra de cant, li presenta a Lluís Llach al que acompanyà llavors en les seves gires Un núvol blanc i Un pont de mar blava. El 1995 Comes forma un duet artístic amb la també cantant Lídia Pujol i presenten a mitjans dels anys 90 un espectacle amb textos d'autors de la generació beat, de Jaime Gil de Biedma i altres poetes. Discogràficament enregistren dos treballs i aconsegueixen el reconeixement de crítica i públic. Sílvia Comes torna el 2007 amb el treball Faro, el seu primer disc en solitari després d'un paréntesi de més de set anys i el 2013 estrena Aparaulades, un espectacle poètic i musical juntament amb la poeta Sílvia Bel Fransi. També el 2013 i donant continuïtat a la seva intensa relació i el seu especial interès per la poesia, Comes proposa l'espectacle "Fuertes", reivindicant la faceta més profunda i poc difosa de Gloria Fuertes com a escriptora per adults; amb aquesta proposta guanya el Premi BarnaSants 2013. Des de 2017 forma part del grup de música Les Kol·lontai, amb Meritxell Gené, Montse Castellà Espuny i Ivette Nadal.

 

També us pot interessar...

Akri

14 juliol , 20:00 h

Solo de circ d’un acròbata i una escala que és aparell de circ i escenografia a la vegada, una zona de pas entre dos espais a l’hora que simbolitza un ofici i un mode de vida.

Comprar entrades