Mostra final de "Cases: habitem el Prat"
Xesca Salvà i Cris Celada amb alumnat d'Institut Rosa Ribas Parellada
A què dic casa? A què dic llar? Com m'agradaria que fos la casa on visc? En què s'assembla la meva llar al meu desig? Si l'habitatge és necessari, per què és un negoci i no un dret? Com es vivia la casa en el segle XX? Les cases tenen memòria?
Aquestes i moltes més preguntes són les que han guiat el procés de creació col·lectiva que les artistes Xesca Salvà i Cris Celada han desenvolupat aquest curs amb l'alumnat de 3r de l'ESO de l’Institut Rosa Ribas Parellada. Una creació que, també en homenatge al còmic Here de Richard Mcguire, treballa a partir de la Casa Gomis del Prat de Llobregat per a desenvolupar una exploració creativa a les aules sobre la memòria de les nostres llars i dels fantasmes que habiten les cases.
El dimecres 12 obriran les portes de la mostra final d'aquest procés, per a què la ciutadania pugui acostar-se a aquest espai de joc, un lloc d'intimitat, un intent d'oasi. Per a jugar en Cases és necessari la trobada entre persones que les habitin: no hi ha intèrprets en Cases, hi ha jugadors, jugadores que les activen. Com en qualsevol casa es colen sons que venen de fora, escoltem uns altres que neixen de dins.
A més, es podrà veure una petita mostra de l'alumnat de l'Escola Ramon Llull, que va fer el seu propi procés creatiu inspirant-se en el treball del projecte Cases de l'any passat amb les artistes i l'institut.
Així doncs, benvingudis a la Casa Gomis a través del temps.
© Foto portada: pànol planta Casa Gomis d'Antoni Bonet Castellana / Arxiu Històric del COAC