Pràctiques escèniques

Masterclass amb Agrupación Señor Serrano

17 desembre , 10:00 h

  • Duració: 4 hores

Llista d’espera

Amb el títol "Video Stage Dramaturgy" la companyia Agrupación Señor Serrano ofereix una introducció a la posada en escena mitjançant dispositius digitals

Video Stage Dramaturgy

Masterclass amb Agrupación Señor Serrano

Aquesta masterclass pretén ser una introducció a la posada en escena mitjançant dispositius digitals a través del treball de la companyia de teatre Agrupació Señor Serrano. La masterclass s'articula a partir d'un exercici pràctic que ajunta les tres etapes del taller i que cada participant realitzarà amb el seu propi smartphone. A partir d'aquest exercici, la companyia exposarà la seva trajectòria i metodologia de treball en relació a l'ús del vídeo en escena. Com influeix en la dramatúrgia l'ús intensiu del vídeo en escena? Quina funció juga la creació d'un codi en una dramatúrgia? Quins són els potencials escènics d'una càmera de vídeo, una pantalla o un telèfon intel·ligent? Quin paper juga la dramatúrgia audiovisual i com es relaciona amb els diferents elements del procés de posada en escena? Quines són les possibilitats de desenvolupament dramatúrgic dividides en fases de creació/presentació? Quines són les implicacions d'una dramatúrgia multicapa? La sessió finalitzarà amb un cas pràctic, una reflexió en profunditat sobre el procés de creació del Señor Serrano.

Aquesta proposta està vinculada a l'espectacle "The Mountain" d'Agrupación Señor Serrano, com a part de la Programació Expandida del Teatre L'Artesà. 

Participants:

Directores, escriptors, actrius i actors, escenògrafs, programadores de vídeo, espectadors, cuiners, bomberes, doctores, pilots i gent comuna en general.

Per participar a la masterclass, es recomana haver vist l'espectacle "The Mountain" d'Agrupación Señor Serrano.

 

 Contingut:

- 30 minuts de presentació.

- 2,5 hores d'exercici pràctic.

- 30 minuts de reflexió sobre els exercicis i la seva relació amb la metodologia de la companyia.

- 30 minuts d'un cas pràctic.

 

Fundada per Àlex Serrano a Barcelona en 2006, l'Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre que crea espectacles originals basats en històries emergides del món contemporani. La companyia explota la riquesa de recursos tant innovadors com vintage per a estendre els confins del seu teatre. Basant-se en col·laboracions creatives, les produccions de Señor Serrano barregen performance, text, vídeo, so i maquetes per a escenificar històries relacionades amb aspectes discordants de l'experiència humana dels nostres dies. Les produccions de la companyia s'estrenen i giren sobretot internacionalment. Actualment, el nucli de l'Agrupación Señor Serrano la componen Àlex Serrano, Pau Palacios i Barbara Bloin. David Muñiz i Paula S. Viteri complementen l'estructura estable. A més, per a cadascun dels seus espectacles la companyia ha comptat amb la col·laboració imprescindible d'un equip creatiu multidisciplinari i versàtil. El 3 d'agost de 2015, l'Agrupación Señor Serrano va ser guardonada amb el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia. A més d'aquest reconeixement, la companyia ha estat premiada de manera regular tant a nivell nacional com internacional (Premi Ciutat de Barcelona, Premi FAD Sebastià Gasch, etc.) i ha rebut elogioses crítiques en mitjans com The New York Times, Folha de Sao Paulo, L’Espresso, Tiempo Argentino o La Vanguardia entre altres.

També us pot interessar...

Marvel vs DC in concert

04 juny , 18:00 h

Tanquem temporada amb un fet insòlit: una orquestra simfònica pujarà a l’escenari de la Sala Gran i ho farà amb les millors bandes sonores de pel·lícules de superherois

Comprar entrades