Les Matinals: "Cases" + instal·lació "Cases al Prat"

14 maig , 10:00 h

  • Idioma: Català
  • Duració: 50 minuts
    • Serveis:

Últimes Localitats

Mostra oberta d'aquest espectacle de petit format i autònom resultat del treball amb alumnat de Secundària dins de Camins Vius

Entrada

Activitat d'accés gratuït amb reserva prèvia.

 

PROPOSTA RECOMANADA A PARTIR DELS 9 ANYS

Cases

Un projecte de Xesca Salvà i Cris Celada amb l'Institut Rosa Ribas Parellada

A què li dius casa? I a què llar? Com eren les cases del Prat al S. XX? Com s’hi vivia? Qui construïa les cases llavors? Per què hi ha tantes cases buides a les ciutats on vivim? Com sabem que una casa està habitada? Si l’habitatge és necessari, per què és un negoci i no un dret? Com sona la interperie? Com sona casa teva? Cases és una reflexió sobre la memòria dels objectes, sobre l’espai com a edificació audible i sobre el so com a material per a una arquitectura sonora. Amb aquests elements es poden construir espais emocionals i convertir l’acció/instal·lació en un “interstici social”, un espai de relacions humanes amb diversitat de possibilitats d’intercanvi on la l’actor/espectador s’ha de relacionar amb l’obra i amb tot el que ofereix.

Al Teatre L'Artesà aquesta recerca de Xesca Salvà es presenta en dos formats: d'una banda, Cases és un espectacle autònom de petit format. Tres experiències diferents entre dues persones de quinze minuts de durada cada una. Dos espectadors s’asseuen a taula i es posen uns auriculars. A partir d’aquí el so enregistrat (una barreja d’històries i d’instruccions per tal que facin accions i manipulin objectes) condueix els espectadors a una vivència particular. Actors i espectadors es confonen davant el tauler de joc: la casa.

Però a més, en el Prat de Llobregat ha estat una exploració creativa a les aules sobre la memòria de les nostres llars i dels fantasmes que habiten les cases. Una investigació sobre com són, com han estat i com podrien ser les cases a la nostra ciutat, a càrrec de les artistes Xesca Salvà i Cris Celada amb l'alumnat de l'Institut Rosa Ribas Parellada, que agafa forma en aquesta ocasió en una instal·lació interactiva que tanca aquesta mostra oberta del procés en el marc de Camins Vius.

 

Sessions: dijous 9 de maig, 18:20h i 19:20h / divendres 10 de maig, 17:20h i 18:20h / diumenge 12 de maig, 19:00h / dimarts 14 de maig, 10:00h

També us pot interessar...

Barbados en 2022

19 maig , 18:00 h

Què és una parella, més enllà del passat que les uneix? Pablo Remón s'ha proposat reescriure la mateixa obra cada cinc anys i aquí amb humor i gaudi ens qüestiona que, per a sobreviure com a parella, hem de ser capaces de contar la nostra història.

Programació Expandida

Post-funció de "Barbados en 2022"

19 maig , 19:15 h

Post-funció de l'espectacle "Barbados en 2022" de Pablo Remón. a càrrec d'Albert Boronat

"Quina és l'última cosa que has après?" Exposició de les Apuntador@s

21 maig , 17:00 h

Exposició sobre el procès d'investigació que mostra el treball de les Apuntador@s a través de la pregunta "Quina és l'ultima cosa que has après ?"

Comprar entrades