Dijous Teatre

Las tribulaciones de Virginia

21 abril , 20:00 h

  • Idioma: Castellà
  • Duració: 1 h 30 min
    • Serveis:

Últimes Localitats

Recuperem a L’Artesà el teatret mecànic-romàntic d’aquesta companyia, una peça sobre l’amor i altres coses per a només 50 persones.

Entrada

Preu 12,5 €       Anticipada 8,5 €

(despeses de gestió incloses)

Tarifa Joves.Prat: 5 €

(és necessari presentar DNI)

Idea i realització Hnos. Oligor

Coproducció de Hnos. Oligor i el Festival Internacional de Teatre Visual i de Titelles de Barcelona.

Elenc Pepe i Jomi Oligor

Això ha sortit d’un soterrani gràcies a l’ajuda de Manolo Martín, Juan Loriente, Victor Molina, Anna Alcubierre, Jordi Fondevila, Lechu, Ernestina, el Chispas, Claudio y Charo, el primo Pepperino, Lola, Adal y Eva, Semolina, Alberto Paco, Giulia, Jaime Ortega, la pastora, la prima Bea, Brit, Giulia, Alfred, Eduardo Mun2, la Copy de Berlín, Manolo, Josué y Jose, Miguelón, Mirjan, la TDN de Barna, Pepe del Amor, Marionetari de Valencia, Jordá Ferrer, Raquel, Grupo Sobrevento de São Paulo, Remacha y el Super, Ety Fefer, Shaday Larios, etc., etc.

Las tribulaciones de  Virginia

Hermanos Oligor

Quan comences alguna cosa creus que serà per sempre i a vegades no és així. Un dia la màgia com ve marxa... et desenamores...

És de nit, entres en una barraca en penombra, només hi caben 50 persones ben atapeïdes... màquines, llunes, autòmats, trens, elefants, ninots, tempestes, casetes, discoteques, estrelles fugaces, àngels, mars, casa de música, sirenes...tot fet de paper, filferro, desfets i retalls. El teatret fràgil dels Oligor es desfull a la llum d'una espelma d'aniversari, d'una llanterna amb la qual Valentín, en veu baixa, et porta al calaix on vas guardar el teu primer petó... et recordes?

Senen i Jomi, Hermanos Oligor, un dia decideixen tancar-se en un soterrani a construir mecanismes, joguines, invents, màquines, miniatures i autòmats. Això els serveix de refugi a una època difícil. Decideixen continuar jugant i al temps enfrontar-se a la pèrdua de la infància, la il·lusió, els somnis i l'amor. El seu univers decadent i entranyable comença a cridar l'atenció dels familiars, veïns i amics que s'endinsen en el soterrani. Es valen de cartó, filferro, objectes rebutjats i restes per a de manera intuïtiva fer créixer aquesta instal·lació mecànica. A ella es van adherint les seves pròpies experiències de vida. El procés dura gairebé quatre anys i genera aquest teatret mecànic-romàntic. Al final s'organitzaven funcions per a una dotzena d'espectadors en el propi soterrani i la veu va acabar arribant fins a professionals del teatre. Aquests portats per la màgia del treball els ajuden a convertir tot allò en una cosa desmuntable i transportable per a poder mostrar-ho en teatres i festivals. Las tribulaciones de Virginia, pur terrorisme sentimental.

 

També us pot interessar...

Festival 2022 RV - AV Sant Cosme i Sant Damià

02 juliol , 18:00 h

Festival de Final de curs de l'AV Sant Cosme i Sant Damià

Hoy no me puedo levantar

03 juliol , 17:30 h

Festival de Final de curs de La Beat Urban

Teatre a l'ombra 2022

Valeria Castro presenta "chiquita"

03 juliol , 20:00 h

Guitarra i una veu dolça commovedora. Només amb això aquesta joveníssima artista captiva a qui l’escolta en directe. Serà, sens dubte, una nit màgica d'estiu al Pati de L'Artesà.

Comprar entrades