Els Brugarol

17 gener , 18:00 h

  • Idioma: Català
  • Duració: 1 h i 10 min
    • Serveis:

Últimes Localitats

En una societat on l’hipocresia no falta, tots voldríem creure’ns un model de coherència absoluta. Però viure és inevitablement contradir-se i redescobrir-se.

Entrada

Preu: 15 € Anticipada: 10 €

Entrades a la venda a partir de dimarts 1 de desembre, a les 17 h

Autoria Ramon Madaula

Direcció Mònica Bofill

Intèrprets Ramon Madaula, Jaume Madaula i Estel Solé / Júlia Truyol

Escenografia Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Il·luminació / cap tècnic Jordi Berch

Tècnic en gira Enric Alarcón

Vestuari Isabel Domènech

Autoria del quadre Josep Madaula

Veu d’àudios Quim Àvila, Mercè Aránega i Oriol Guinart

Fotografies Iván Moreno

Comunicació i premsa La Tremenda / Bitò

Distribució Bitò

Producció executiva i regidoria Yara Himelfarb

Direcció de producció Josep Domènech

Cap de producció Clàudia Flores

Ajudant de producció Bernat Grau

Agraïments Clara Aguilar i Gemma Martínez

ELS BRUGAROL, Ramon Madaula

A cals Brugarol, família de l’alta burgesia catalana, la filla, l’Anna, activista social i feminista, decideix canviar-se el primer cognom pel de la mare. No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit. Per l’Antoni Brugarol és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol, un dels cognoms amb més solera de la comarca. Per això, recorrerà a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna es faci enrere. Ramon Madaula escriu i protagonitza una comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent que enfronta cara a cara les contradiccions dels seus protagonistes. Dues generacions i dues maneres d’entendre el món en una societat on tots voldríem creure-ns un model de coherència absoluta.

En una societat on l’hipocresia no falta, tots voldríem creure’ns un model de coherència absoluta. Però viure és inevitablement contradir-se i redescobrir-se. Precisament perquè vivim en societat, ens trobem constantment negociant internament la imatge que tenim de nosaltres mateixos, allò que ens pensem que som (o que ens agradaria creure que som). Com es gestiona aquesta contradicció? 

Els protagonistes d’Els Brugarol lluiten per les seves veritats. Potser és que, en el fons, la felicitat es troba en acceptar la contradicció que habita en aquesta escletxa entre qui ens pensem que som i el que realment fem; i en gaudir de l’ambivalència de viure. 

L’obra ha estat guardonada amb el Premi Recull 2020

 

Una producció de Bitò. Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya

També us pot interessar...

Lo pequeño

23 gener , 12:00 h

Cris Blanco, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol s'inventen un món ple d'humor i absurd per portar-lo a escena a L'Artesà només per a joves entre 15 i 25 anys!

Sonoma

31 gener , 18:00 h

La Veronal presenta la peça 'Sonoma' que parteix de la necessitat de l’ésser humà de tornar a l’origen, al cos, quan aquest està al límit de la seva existència i crida per sobreviure

Accions i Propostes per a Tots els Públics (TP)

El màgic d’Oz

06 febrer , 18:00 h

La història de la Dorothy apropada al públic d’avui. Un homenatge a les històries d’aventures i d’aprenentatge, un gran cant a l’amistat i al poder que tots guardem a dins i que moltes vegades no som capaços de veure.

Comprar entrades