El plaer de la tristesa

12 novembre , 20:00 h

  • Idioma: Català
  • Duració: 85 minuts

Últimes Localitats

Els darrers mesos de la Guerra Civil vistos pels ulls d'una jove de 14 anys, un homenatge a Ramona Via en el centenari del seu naixement a partir de la seva obra "Nit de Reis: diari d'una infermera de 14 anys (del setembre de 1938 al juny de 1939)".

Entrada

Totes les tarifes inclouen despeses de gestió (0,50€)

Preu 12,5 €     Anticipada 8,5 €

Tarifa Joves.Prat 5 € (és necessari presentar DNI)

Espectacle en motiu de la commemoració del centenari del naixement de Ramona Via i Pros, filla adoptiva del Prat de Llobregat

A partir de " Nit de Reis" diari d'una infermera de 14 anys ( del setembre de 1938 al juny de 1939) de Ramona Via.

Dramatúrgia i direcció Arnau Puig

Ajudantia de direcció Joan Codina

Suport a la dramatúrgia Joan Codina i Carol Ibarz

Assessorament lingüístic Gemma Lleixà Jornet

Repartiment Cinta Moreno i Laura Roig

Escenografia Paula Font

Construcció Àngel Casals

Disseny de so Abel Vernet

Disseny d'il·luminació Daniel Gener

Disseny de vestuari Cinta Moreno

Producció Marina Marcos - El Maldà

 

Agraïments Maria Teresa Martinez Via, Lluís Martínez Via, Josep Costa, Glòria Feu, Alba Sabaté, Josep Messeguer-Carbó, Pau Bou, Col·lecció Etnològica Puig Casas, Glòria Casas i Jaume Puig, Mª Àngels Casas, Manel Benet, Pedro Esteban, Anna Mª Llobet, Joan Puigmalet, Soledad de la Cruz, Lourdes Sereno, Maria Albadalejo, Sierra Espinar, Eva Ciriquián, Isidro Nieto, Neus Casas, Lídia Pitarch, El Maldà, La Copla de Wisconsin, Marga Gómez,  Arxiu Municipal del Prat de Llobregat,  Alumnat del curs de Teatre Joves II de l'Escola d'Arts en Viu del Prat, Equip tècnic i Oficina tècnica del Teatre de l'Artesà

El plaer de la tristesa

A partir de Nit de reis: diari d’una infermera de 14 anys de Ramona Via. Dramatúrgia i direcció d'Arnau Puig 

 

Amb només 14 anys, un exercici inofensiu d'escola, fer una redacció, es converteix en la manera de deixar anar les angúnies i tristeses d'una guerra que no arriba a comprendre.

El diari de la jove autora es converteix en un testimoni privilegiat dels darrers mesos de la guerra i els primers de la postguerra en un poble de la rodalia de Barcelona.

Una obra que s'endinsa en la minúcia de les vides més humils i anònimes, en els seus afanys més casolans, quotidians i vulgars. Unes vides que constitueixen la quasi totalitat de la Humanitat i que a penes comprenen el per què (si és que existeix un per què) dels daltabaixos històrics que les sacsegen.

També us pot interessar...

Barbados en 2022

19 maig , 18:00 h

Què és una parella, més enllà del passat que les uneix? Pablo Remón s'ha proposat reescriure la mateixa obra cada cinc anys i aquí amb humor i gaudi ens qüestiona que, per a sobreviure com a parella, hem de ser capaces de contar la nostra història.

Programació Expandida

Post-funció de "Barbados en 2022"

19 maig , 19:15 h

Post-funció de l'espectacle "Barbados en 2022" de Pablo Remón. a càrrec d'Albert Boronat

"Quina és l'última cosa que has après?" Exposició de les Apuntador@s

21 maig , 17:00 h

Exposició sobre el procès d'investigació que mostra el treball de les Apuntador@s a través de la pregunta "Quina és l'ultima cosa que has après ?"

Comprar entrades