De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda

30 maig , 19:00 h

  • Idioma: Català
  • Duració: 1 h 45 min
    • Serveis:

Localitats Exhaurides

Un fals documental, el discurs directe i impactant d’una conferència i la mirada global d’un gran mercat del món per intentar entendre que ens fa romandre quiets davant la pitjor amenaça que ha patit el nostre planeta

Entrada

Preu 15 €   Anticipada 10 €

Autoria La Calòrica

Direcció Israel Solà

Text Joan Yago

Intèrprets Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Mònica López, Marc Rius i Júlia Truyo

Escenografia i vestuari Albert Pascual

Il·luminació Raimon Rius

Vídeo Aharón Sánchez

Caracterització Anna Rosillo

Espai sonor Guillem Rodríguez

Ajudanta de direcció Marta Aran

Ajudanta d'escenografia Joana Martí

Ajudanta de vestuari Carlota Ricart

Construcció escenografia PASCUALIN ESTRUCTURES STAGE TECNOLOGIES, SL

Confecció vestuari Goretti Puente

Ajudant de moviment Davo Marin

Construcció màscara (gamba) Carles Piera

Pròtesis David Chapanoff

Producció Teatre Nacional de Catalunya

Agraïments Baxi, Gerard Adrover (assessorament en rus)

DE QUÈ PARLEM MENTRE NO PARLEM DE TOTA AQUESTA MERDA, Joan Yago

Quina és l’edat adequada per explicar als nostres fills que la vida a la terra serà inviable abans de 2050? No és injust –inhumà fins i tot– espantar-los amb l’amenaça d’un terrible canvi climàtic que escapa del seu control, de la seva comprensió i que, de fet, de moment no és més que una teoria? Tenim dret a robar-los la infantesa? De projectar les nostres pors sobre ells?

Aquestes són algunes de les preguntes que la divulgadora científica Aurora Martí (Mònica Lòpez) formularà aquest vespre al congrés català de negacionistes climàtics. Hi participen responsables de les principals companyies energètiques.

Mentrestant, a l’altre extrem de la ciutat, els cinc actors de la companyia La Calòrica acaben de descobrir que el problema amb la canalització de les aigües residuals que ja ha destrossat el lavabo del seu local és més greu del que es pensaven: els fonaments de l’edifici són plens de merda, i si la comunitat de veïns no fa alguna cosa ben aviat, l’edifici podria caure. Tothom entén la gravetat del problema, però qui està disposat a pagar el costós preu que suposa solucionar-lo?

Mentre les dues trames (la del congrés de negacionistes i la de l’edifici en perill) avancen en paral·lel, una pregunta sorgeix va prenent forma en els nostres caps: És possible que jo també estigui mirant cap a una altra banda?

De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda combina els plans curts i intrusius d’un fals documental, el discurs directe i impactant d’una conferència i la mirada global d’un gran mercat del món per intentar entendre que ens fa romandre quiets davant la pitjor amenaça que ha patit el nostre planeta. Reconèixer el problema és – ja ho diuen – la primera passa per solucionar-lo. Però estem realment disposats a fer la segona passa? 

El jove dramaturg balear Joan Yago, juntament amb la Companyia La Calòrica, es troba immers l’escriptura d’una obra que parla del present i del futur en relació amb el canvi climàtic. Una comèdia sobre com el poder utilitza la societat a conveniència fins i tot davant de l’emergència climàtica que vivim i de com la nostra supervivència també pot esdevenir un negoci. La Calòrica arriba al TNC per primera vegada després d’una trajectòria de maduresa constant, apostant sempre per un teatre compromès i crític amb la nostra realitat a través d’un llenguatge singular que connecta de manera directa amb els espectadors.

També us pot interessar...

Tu beat me suena

22 juny , 18:30 h

Concurs anual on els alumnes de l’escola esdevenen els participants d'aquest emocionant concurs d’imitacions. Si vols viure una tarda meravellosa, vine i gaudeix de les imitacions dels nostres artistes.

Buleriando VIII

29 juny , 19:00 h

Més de 50 bailaoras i 7 guitarristes, conjuntament amb el cante i la percussió, presentaran un espectacle de flamenc on destaquen la força i la passió del flamenc sobre l'escenari del Modern.

Festival 2024 A.VV Sant Cosme i Sant Damià/RV Dance

30 juny , 11:00 h

El festival consta d'una primera part amb peces coreogràfiques, estils comercials i danses urbanes, i d'una segona part on els ballarins duran a terme un espectacle basat en La Bella i la Bèstia.

Comprar entrades