Il·lusionisme lumínic

Camins Vius - Proposta per 4rt de Primària

Una proposta de Macarena Recuerda Shepherd

[Descarrega aquí la fitxa sobre aquesta proposta de la Guía d'Acompanyament de Camins Vius]

En què consisteix?

Aquest taller és un dispositiu creatiu, una pràctica de creació que permet, als més petits i petites, prendre decisions plàstiques i, per tant, treballar el pensament crític.
Munari ens deia que el procés d'aprenentatge i d'exercicis creatius és particularment important en l'edat infantil perquè d'aquesta educació depèn la formació en edat adulta d'una ment flexible, perceptiva, capaç de trobar solucions a problemes concrets. El taller “Il·lusionisme lumínic” pretén crear un espai de pensament abstracte, per a allunyar-nos del figuratiu i entrar en un nou univers imaginat que inventarem durant la sessió i que en l'exercici final desenvoluparem com la nostra obra.

Qui és?

M'he format en teatre i dansa, per tant em considero una artista escènica, però en els últims anys els meus referents han estat artistes visuals i això, evidentment, ha influït en el meu treball. Podríem dir que els meus últims treballs són “peces instal·lativas” on he trobat un nou llenguatge.
A més, des de l'any 2012 la meva recerca gira entorn del rol de l'espectador. Invento nous espais per a jugar, crear i pensar en companyia. La meva recerca s'obre en dues línies de treball, una línia de recerca sobre el llenguatge en escena i una altra línia sobre espais participatius i pedagògics.

Comprar entrades