Acció #2. La coralitat

Marcos Morau i Andrés Lima es troben per primera vegada a l’aula d’assaig amb una investigació pràctica sobre la coralitat.

Acció #2. La coralitat

Amb Marcos Morau i Andrés Lima

Continua l’Aula de Creació #2, un laboratori de creació que busca relacionar espais per fomentar la creativitat i la transdisciplinarietat, practicar el risc i la reflexió. Així com donar l’espai a que allò imprevist pugui ocórrer, la pol·linització indisciplinada i l’aprenentatge compartit a partir de la coneixença i la pràctica d’eines de creació. Marcos Morau i Andrés Lima es troben per primera vegada a l’aula d’assaig amb una investigació pràctica sobre la coralitat.

Actor i director teatral, Andrés Lima és considerat com un dels grans directors d'escena espanyols. Vinculat des de fa anys a la Compañía de Teatro Animalario, ha contribuït a la renovació dels conceptes de la posada en escena del teatre espanyol. En la seva faceta com a director i autor teatral ha dut a terme gairebé una vintena de muntatges per al Teatro de la Abadía o el Teatro de la Zarzuela, entre altres. Com a actor ha treballat en teatre, cinema i televisió, a les ordres de directors com Vicente Aranda, David Serrano, Iciar Bollaín o Fernando León de Aranoa. En 2019 va rebre el Premio Nacional de Teatro per “el seu compromís social i activisme cultural que li porten a promoure projectes de creació col·lectiva que estimulen el diàleg entre els artistes i la societat” i “la seva capacitat per a crear ponts culturals dins del conjunt del territori”.

Recentment nomenat Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres pel Ministeri de Cultura de França, Marcos Morau és un coreògraf espanyol director de la companyia de dansa La Veronal. Va obtenir el Premio Nacional de Danza l'any 2013 per “la seva capacitat d'encunyar amb la companyia La Veronal un segell coreogràfic propi que, amb els seus diferents treballs inspirats en diferents geografies humanes, defineixen un projecte reconegut ja internacionalment”. Sent el Premi Nacional de Dansa més jove d'Espanya, el llenguatge de Marcos Morau és una herència del moviment abstracte i el teatre físic. Un poderós llenguatge corporal basat en l'anihilació de tota lògica orgànica, disseccionant el moviment i convertint-lo en una identitat única.

Activitats de l'Acció #2

Aula (oberta) de creació #2: Marcos Morau

19 gener, 18:00 h

En el marc de la nova acció de l'Aula de Creació de L'Artesà, el coreògraf Marcos Morau ofereix una conferència sobre el seu univers artístic.

Acció #2: Laboratori per a joves (1)

20 gener, 10:30 h

En el marc de la nova acció de l'Aula de Creació de L'Artesà, Andrés Lima i Marcos Morau proposen una investigació amb joves sobre la coralitat.

Comprar entrades