Residència de David Espinosa

El projecte Calle Sombra s'ha gestat a la Sala Petita de L'Artesà

David Espinosa col·labora amb el Teatre L’Artesà i el sistema d’Arts en Viu del Prat fa més d’un any, desenvolupant propostes per al programa educatiu Camins Vius, per a una de les noves assignatures de L’Escola d’Arts en Viu, Artefactes Escènics, i tutoritzant el procés amb les companyies residents del CC Sant Jordi - Ribera Baixa, Paraules a la Fresca. Durant el mes d’octubre ha estat de residència tècnica i artística a la Sala Petita del teatre per donar vida a la seva última creació. 

 

El projecte: Calle Sombra

Després de diversos anys treballant amb la idea de teatre a escala - espectacles i instal·lacions performatives on el cos humà era substituït per objectes- el nou projecte de David Espinosa aborda un dels recursos que van aparèixer en aquest procés en experimentar amb la llum i el so sobre les figures per generar significats: la composició d'ombres.

A través del moviment i de les accions coreogràfiques, aquesta vegada se serveix de persones i objectes indistintament per a produir les ombres, continuant el joc amb els diferents elements de la creació escènica, en una singular narrativa gràfica que combina diversos aspectes del teatre, la dansa, el còmic i les arts plàstiques. 

Explora especialment el llenguatge del còmic, de l'art seqüencial, amb la intenció de traslladar-lo a l'escenari, al directe, aprofitant els nombrosos paral·lelismes estètics que té amb la projecció d'ombres: negre sobre blanc, un fosc reflex de la vida i la cultura actual. Calle Sombra no serà un espectacle d'ombres, sinó l'ombra d'un espectacle.

 

Qui és David Espinosa?

David Espinosa és un artista que viu a Barcelona i que, des del 2007, desenvolupa el seu propi treball en obres escèniques i instal·lacions interactives, sempre entre el teatre, la dansa i les arts visuals.

Els seus singulars petits espectacles s'han presentat en molts dels grans teatres i festivals internacionals, com ACT - Xangai; FIAMS - Saguenay; Canada; Theater der Dinge - Berlin; Mime Festival - Tate Modern, London; Festival Otoño a Primavera, Madrid; Wiener Festwochen; La Biennale di Venezia; MESS - Sarajevo; Festival NET - Moscou; Festival Grec de Barcelona…

Residència de David Espinosa - Teatre L'Artesà

Media Folder: 
Comprar entrades