Maternitat Elna Opera

01 desembre , 18:00 h

  • Idioma: Català
  • Duració: 1 h

Últimes Localitats

La maternitat d'Elna, d'Assumpta Montellà i en versió operística, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans.

Entrada

Entrades a:

www.teatrelartesa.cat

Cèntric Espai Cultural (horaris propis del centre)

Teatre L'Artesà. De dilluns a divendres, de 17 a 20 h.

El Modern. 2 hores abans de l'espectacle

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans  al mes de desembre,  s'ha programant una òpera contemporània creada pel jove Martí Carreras que explica la història de dues mares que van passar per la coneguda institució Maternitat d’Elna durant la Guerra Civil.

Laura i Nisele són dues mares acollides per la institució fundada per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz. “La història de les dues mares no està basada en cap cas concret, però és una història que podria haver viscut qualsevol de les dones que va passar per la institució”, explica Carreras. Tot i això, l’obra no s’allunya de la realitat, ja que recorda la història de moltes famílies fragmentades durant la Guerra Civil entre el refugi d’Elna i els que no hi arribaven i es quedaven als camps de concentració com els d’Argelers o Rivesaltes.

Aquesta obra vol palesar el dret a la vida, com a dret essencial per poder arribar a  tenir tots els altres definits a la Declaració Universal dels DDHH de 1948  i també és una història  d'esperança i optimisme i un reconeixement a totes aquelles persones compromeses i valentes que s'hi impliquen perquè el món sigui una mica millor.

La Maternitat d'Elna és una experiència emblemàtica i un cant a la vida, que 

Comptarà amb la participació del cor de música de l'IES Baldiri Guilera i de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà

L'entrada és grautita, però cal fer la reserva per internet o als equipaments habituals: Cèntric Espai Cultural, Teatre l'Artesà, La Capsa.

 

També us pot interessar...

Programació Expandida

Miguel Delibes, mig segle després

22 novembre , 18:00 h

Trobada amb el dramaturg Jaime Conde sobre la figura de Miguel Delibes, autor de Cinco horas con Mario.

Cinco horas con Mario

22 novembre , 20:30 h

Vetllant durant la última nit el cadàver del seu marit, Carmen Sotillo parla dels assumptes eterns de l'ésser humà: de la culpa, de la solitud, de la incomunicació, del sentit de la vida...

2n Festival de danses tradicionals catalanes

24 novembre , 17:00 h

2n Festival de danses catalanes organitzat pels Picacrestes del Prat

Comprar entrades