Creació de El Monte de los Olivos

Juan Carlos Lérida i Joan Marimón es troben a El Modern per conversar sense conèixer-se

Amb l'objectiu de desbordar les fronteres entres disciplines, L'Artesà convida l'artista Juan Carlos Lérida a creuar la seva investigació amb els coneixements i aportacions d'un dels creadors audiovisuals més destacats del Prat, Joan Marimón. El Modern ha estat el viver d'aquesta residència que es converteix en un Dijous Teatre que es pot veure a la Sala Petita del Teatre L'Artesà.

 

El projecte: El Monte de los Olivos

Una conversa-improvisada entre Juan Carlos Lérida i Joan Marimón, un enfront de l'altre, a partir d'un tema comú. Cadascun des del seu llenguatge es deixa travessar mútuament per la paraula i pel gest, obrint-se a nous significats de les teories i les danses.

Amb dramatúrgia de Sofía Asencio, l'artista del flamenc conversarà ballant amb el guionista i director de cinema pratenc, una figura clau en la vida cultural del Prat per la seva vinculació familiar amb el Cine Capri. Acompanyats pel cante d'en Pirata (Jorge Mesa), sorgiran reflexions sobre cinema, el Prat dels anys seixanta, la llum, l'ombra.

El Monte de los Olivos és el 2n Quadre de l'obra La litúrgia de les hores, obra de 12 hores de durada al voltant del trajecte de Jesucrist des del sant sopar fins a la resurrecció.

 

Qui és Juan Carlos Lérida?

Se'ns presenta com un artista del flamenc empíric. Les seves bases i signes d'identitat aprofundeixen en la recerca sobre el flamenc, el cos i la improvisació. Dedica el seu temps a la recerca, direcció escènica i la coreografia, sense deixar de costat la seva labor com a pedagog i comissari artístic a Europa. Actualment prepara l'obra de 12 hores de durada La litúrgia de les hores, un acostament del flamenc a la quotidianitat (oficis, rituals,...).

La creació de 'El Monte de los Olivos'

Media Folder: 
Comprar entrades