Nova temporada al Teatre L'Artesà

Teatre de text, noves dramatúrgies, dansa, música i circ conformen la temporada de febrer a maig.

El Teatre L’Artesà presenta la seva temporada de febrer a maig, de nou  amb propostes per a tots els públics i estils ben diferents. Noms coneguts de la interpretació a Catalunya visitaran el teatre, amb un inici de temporada amb el nou text de Javier Daulte dirigit per Silvia Munt, “Les irresponsables”, amb Marta Marco, Cristina Genebat i Nora Navas o la comèdia “Una teràpia integral”, interpretada per Roger Coma, Abel Folk, Àngels Gonyalons i Andrea Ros. Aquesta temporada tancarà al mes de maig amb “Silenci”, la lliçó magistral de Blanca Portillo escrita per Juan Mayorga a partir del discurs d'ingrés del dramaturg a la RAE. Un monòleg estrenat la setmana passada en el Teatro Español de Madrid i cridada ja a ser un clàssic instantani de la dramatúrgia en castellà.

 

Noves dramatúrgies

Les noves dramatúrgies també tindran el seu espai a la Sala Gran del Teatre L’Artesà amb la presentació al mes de març d’”Europa Bull”, obra monumental d’Indi Gest, escrita i dirigida per Jordi Oriol. Premi Quim Masó 2018, l’obra és una mirada crítica i plena d’humor del mite d’Europa que reflexiona sobre les pors dels europeus i el seu passat.

Aquest no serà l’únic nom que portarà el risc i els nous llenguatges a la temporada. Dos referents fonamentals de la dramatúrgia contemporània hi formen part: El Conde de Torrefiel y Hermanos Oligor. D’una banda, del 10 al 13 de març la Sala Petita acollirà “Se respira en el jardín como en un bosque”, l´última proposta d’El Conde de Torrefiel, una proposta escènica per a una sola persona, on qui assisteix a l’obra ocupa el rol d’intèrpret i públic consecutivament, i al mateix temps els públic més jove podrà viure “Los Protagonistas”, primera peça destinada per al públic familiar i juvenil de la companyia. D’altra banda, L’Artesà recupera 20 anys després de la seva estrena el teatret mecànic-romàntic d’Hermanos Oligor, una peça sobre l’amor i altres coses per a només 46 persones. Amb el títol “Las tribulaciones de Virginia”, serà un dels imperdibles de la temporada, una oportunitat per celebrar l’èxit durant dues dècades d’aquesta peça sorgida d’un garatge.

 

Més que teatre

Les propostes per als propers mesos no es poden oblidar d’altres disciplines com el circ o la dansa. Completa la programació l’espectacle de circ “Sweat & Ink” de la companyia canadenca Barcode Circus. Amb un circ de tècnica impecable, aquesta obra és una exploració de la memòria i les relacions des de la metàfora de l’acrobàcia. La presentació al Prat d’aquest espectacle ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el Circo Price de Madrid y Teatro Circo de Murcia. Pel que fa a la dansa, Teatre L’Artesà torna a formar part de la quinzena Dansa Metropolitana, amb un concert de cossos dedicat a Bach: Highlands, última peça del Bach Project de la companyia Mal Pelo.

El cicle La Moderna, l’aposta per la creació de quilòmetre zero, tindrà parada també a Dansa Metropolitana amb noms molt pratencs com “Sempiternos” de Mavi Arias, un espectacle amb carta blanda, o la presentació a l’espai públic del darrer treball del coreògraf Vicente Roldán. Aquest cicle es completa amb “Vals del aniversario”, nou espectacle de la cantautora Sílvia Comes dedicat a un dels poetes més rellevants de la poesia contemporània en castellà, Jaime Gil de Biedma.

Aquesta, però, no serà l’única proposta musical de la temporada, ja que un dels moments més esperats és precisament un concert. Sílvia Pérez Cruz ofereix els dies 1 i 2 d’abril un concert especial en la que és una proposta singular dins la temporada de L'Artesà. La cantant presenta el seu últim treball “Farsa (Género Imposible)” acompanyada de grans músics després d'una llarga residència al teatre, en un regal únic de retorn a la ciutat.

 

Propostes escolars i per a tots els públics

Dins de la programació fins al maig també cal destacar les propostes per a tots els públics amb el ja esmentat espectacle d’El Conde de Torrefiel, l’espectacle “Lú” de Cia Maduixa o les propostes al Teatre Modern en col·laboració amb La Xarxa: “Blowing” de Múcab Dansa i “Les croquetes oblidades” de Les Bianchis, una obra infantil creada per Clàudia Cedó i dirigida per Israel Solà, on reflexionen sobre el dol també entre els més petits.

D’altra banda, continua en marxa el programa Camins Vius, propostes que arriben a tota la comunitat educativa, des d’escola bressol a secundària, per gaudir de les Arts en Viu en la seva plenitud amb l’objectiu de despertar l’esperit crític de la ciutadania. Les arts, com a metodologia pràctica, se sumen al concepte de treball per competències que es porta a terme a les escoles. Amb propostes i artistes com: Frank, Lázaro, La serpillère de Monsieur Mutt, Macarena Recuerda...

 

Noticies relacionades

Al març, una nova edició de Dansa Metropolitana al Prat de Llobregat

01 març, 10:00h

La setena edició de Dansa Metropolitana tindrà lloc durant el mes de març a Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Els 12 municipis par...


Tot a punt per a una nova temporada a L’Artesà, amb gairebé 3.000 entrades adquirides en 24 hores

09 febrer, 10:00h

Dimarts, 6 de febrer a les 17h es va activar la venda d’entrades per a la nova temporada del Teatre L’Artesà i només en les primeres 24 hores es van adquirir un total de 2.842 entrades. Entre...


L'Artesà busca noves joves Stalkers!

04 gener, 10:00h

Busquem STALKERS – Dispositiu per a joves curadors/es d’arts vives! Si ets del Prat de Llobregat, tens entre 18 i 25 anys i t’interessen les arts escèniques i altres llenguatges artístics, aquesta és la teva oportunitat de viure-les des de dins!  Què és Stalkers? #Stalkers é...


Comprar entrades