La cultura surt al carrer el mes de juliol

A partir del 26 de juny, els espais públics del Prat es converteixen en escenaris per la pràctica i el gaudi de l'art i la cultura

Aquest juny, juliol i setembre la cultura recupera carrers, places i parcs del Prat com a espais de trobada amb propostes que combinen el talent local amb artistes i creadores més consolidades.

Una programació cultural diversa, pensada per a totes les franges d’edats, estils i interessos, que ja es pot consultar a la web elprat.cat/viulacultura i que es desplegarà a partir del 26 de juny i inclourà cinema, exposicions, concerts, espectacles de dansa, circ i cultura popular. Aquesta programació forma part de l’estratègia de reconstrucció social i econòmica que impulsa l’Ajuntament des de diferents àmbits i àrees per a la reactivació de la ciutat davant la crisi de la covid.

Concerts per tots els públics

Sempre seguint les recomanacions sanitàries, l'Ajuntament ofereix grans concerts a les places comptant amb artistes de renom i les seves propostes com és el cas de la fusió de pop, hip-hop, cobla i inflexions aflamencades de María Peláe, la Mayte Martín amb els seus boleros, el flamenc fusionat amb reggae i rock de Javi Cantero, la promesa del rap Sofia Gabanna i la Beatriz Sánchez amb The Amy’s Club donen vida a Amy Winehouse.

Després de la col·laboració en el projecte d'#Almeuritme, La Capsa reobrirà la sala al setembre amb El Petit de Cal Eril i la seva música entre el folk-rock i la psicodèlia.

Tornen els cicles habituals de l’estiu al Prat

El Cèntric Espai Cultural torna amb la 15a edició del Festival de Poesia als Jardins de Torre Muntadas i a la plaça porxada del Cèntric, on es desenvoluparan les quatre sessions d’aquest any, amb poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. El cicle s’obre amb Estel Solé i Josep M. Rodríguez recordant els versos del poeta Joan Margarit, recentment desaparegut.

Propostes que van del circ a la dansa, de la música al teatre, marcaran la programació d’estiu de L’Artesà: en la seva tercera edició el Teatre a l’ombra tornarà a portar les Arts en Viu a l’aire lliure cada diumenge de juliol. Les propostes es podran gaudir entre el Parc del Fondo d’en Peixo, la Pl. Louis Braille, el Pati de L’Artesà i arribaran fins a la Pl. de Joan Garcia-Nieto per a un concert en col·laboració amb La Capsa.

A la pl. Joan Garcia-Nieto, La Capsa reactiva el Cinema i Música que compta amb músics de la ciutat per a la creació de bandes sonores en directe que acompanyen la projecció d’algunes de les pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat, que es conserva a l’Arxiu Municipal.

La pl. de Joan Garcia-Nieto també serà l'espai per escoltar als músics de la ciutat. Amb el Cicle de músiques locals on al juliol i al setembre podrem gaudir dels concerts d’artistes pratencs com Bitxe, Solpops i Vancouver Undercover entre d’altres.  Les NoDjSessions també ens faran gaudir de la música a la terrassa de La Capsa sense importar els beats, l’estil o la tècnica.

Els centres culturals als barris

Els centres cívics de la ciutat també proposen una programació d’activitats al carrer, tant familiar com per a joves i adults, on es combinen propostes professionals amb d’altres més locals que mostren el talent i les ganes de passar-s’ho bé d’entitats i grups del territori. Els Jardins a la fresca ompliran els Jardins de la Pau amb activitats familiars i espectacles de dansa i es vestiran de gala per rebre Iron Modvm, el Cabaret de Danses Urbanes d’Iron Skulls Co que passa per la breakdance, el hip-hop, la dansa contemporània i l’acrobàcia, inspirant-se en disciplines tan variades com les arts marcials, el musical o la moda.

El cicle Enribera’t a la fresca oferirà espectacles de circ, varietat i molt d’humor comptant tant amb entitats residents al centre cívic com amb companyies teatrals com Los Galindos i la cia. Vacas. Les tardes en família de La Palmira sortiran als jardins del Cementiri Vell per tancar el cicle d’activitats familiars fins a la tardor amb un espectacle còmic de carrer.

El Cèntric Espai Cultural també ens proposa gaudir dels vespres d'estiu a la pl. Porxada amb les sessions de l'Òpera a la Fresca, i els espectacles per gaudir en família: Zum, de La Tresca i la Verdesca i De cap per avall, de la cia. Ambauka. 

També les entitats culturals seran protagonistes: gegants, diables, castellers i festes dels barris  recuperen el seu espai ciutadà ajudant a què els grups i les entitats pratenques puguin recuperar la seva activitat i que tota la ciutadania pugui tornar a gaudir plegada de les tradicions. La Nit de Foc i la Nit de Gegants als jardins del Cementiri Vell o el Festival Popular Andaluz a la pl. Catalunya són cites per apuntar al calendari. 

Reserva prèvia a totes les activitats

Totes les activitats són gratuïtes i tindran aforament limitat, seguint la normativa i recomanacions sanitàries en tot moment, i caldrà fer reserva prèvia d'entrada a tots els espectacles. La reserva d’entrades ja està disponible per a tots els esdeveniments fins al 4 de juliol i s’obrirà el dilluns 28 de juny per la resta d’activitats.

Totes aquestes propostes i moltes més es poden consultar a la web elprat.cat/viulacultura.

Noticies relacionades

L'Escola Pregunta: com corporalitzar un arxiu de preguntes?

30 novembre, 09:00h

L'Escola Pregunta, és un projecte de recerca del col·lectiu Mil M2 on, a partir d'una residència d'investigació, s’han ideat un seguit de dispositius per introduir a l'aula i practicar el dubte. En el context educatiu, on les respostes estan sent av...


La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu

27 novembre, 11:00h

Un any més, Indisciplinats ha arrelat al Prat com les males herbes, omplint el territori de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos i posant en escena els diferents projectes que impulsen els programes d’Arts Visuals i d’Arts en Viu de la ciutat. ...


Més de 3300 entrades en menys de 24 hores

05 octubre, 10:00h

El passat dimarts 3 d'octubre el Teatre L’Artesà va posar a la venda una nova temporada de propostes d'arts en viu, que tindran lloc entre octubre de 2023 i gener de 2024, i la resposta de la ciutadania una vegada més ha estat immediata i amb una altíssima demanda. Només en les prim...


Comprar entrades