La cultura surt al carrer el mes de juliol

A partir del 26 de juny, els espais públics del Prat es converteixen en escenaris per la pràctica i el gaudi de l'art i la cultura

Aquest juny, juliol i setembre la cultura recupera carrers, places i parcs del Prat com a espais de trobada amb propostes que combinen el talent local amb artistes i creadores més consolidades.

Una programació cultural diversa, pensada per a totes les franges d’edats, estils i interessos, que ja es pot consultar a la web elprat.cat/viulacultura i que es desplegarà a partir del 26 de juny i inclourà cinema, exposicions, concerts, espectacles de dansa, circ i cultura popular. Aquesta programació forma part de l’estratègia de reconstrucció social i econòmica que impulsa l’Ajuntament des de diferents àmbits i àrees per a la reactivació de la ciutat davant la crisi de la covid.

Concerts per tots els públics

Sempre seguint les recomanacions sanitàries, l'Ajuntament ofereix grans concerts a les places comptant amb artistes de renom i les seves propostes com és el cas de la fusió de pop, hip-hop, cobla i inflexions aflamencades de María Peláe, la Mayte Martín amb els seus boleros, el flamenc fusionat amb reggae i rock de Javi Cantero, la promesa del rap Sofia Gabanna i la Beatriz Sánchez amb The Amy’s Club donen vida a Amy Winehouse.

Després de la col·laboració en el projecte d'#Almeuritme, La Capsa reobrirà la sala al setembre amb El Petit de Cal Eril i la seva música entre el folk-rock i la psicodèlia.

Tornen els cicles habituals de l’estiu al Prat

El Cèntric Espai Cultural torna amb la 15a edició del Festival de Poesia als Jardins de Torre Muntadas i a la plaça porxada del Cèntric, on es desenvoluparan les quatre sessions d’aquest any, amb poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. El cicle s’obre amb Estel Solé i Josep M. Rodríguez recordant els versos del poeta Joan Margarit, recentment desaparegut.

Propostes que van del circ a la dansa, de la música al teatre, marcaran la programació d’estiu de L’Artesà: en la seva tercera edició el Teatre a l’ombra tornarà a portar les Arts en Viu a l’aire lliure cada diumenge de juliol. Les propostes es podran gaudir entre el Parc del Fondo d’en Peixo, la Pl. Louis Braille, el Pati de L’Artesà i arribaran fins a la Pl. de Joan Garcia-Nieto per a un concert en col·laboració amb La Capsa.

A la pl. Joan Garcia-Nieto, La Capsa reactiva el Cinema i Música que compta amb músics de la ciutat per a la creació de bandes sonores en directe que acompanyen la projecció d’algunes de les pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat, que es conserva a l’Arxiu Municipal.

La pl. de Joan Garcia-Nieto també serà l'espai per escoltar als músics de la ciutat. Amb el Cicle de músiques locals on al juliol i al setembre podrem gaudir dels concerts d’artistes pratencs com Bitxe, Solpops i Vancouver Undercover entre d’altres.  Les NoDjSessions també ens faran gaudir de la música a la terrassa de La Capsa sense importar els beats, l’estil o la tècnica.

Els centres culturals als barris

Els centres cívics de la ciutat també proposen una programació d’activitats al carrer, tant familiar com per a joves i adults, on es combinen propostes professionals amb d’altres més locals que mostren el talent i les ganes de passar-s’ho bé d’entitats i grups del territori. Els Jardins a la fresca ompliran els Jardins de la Pau amb activitats familiars i espectacles de dansa i es vestiran de gala per rebre Iron Modvm, el Cabaret de Danses Urbanes d’Iron Skulls Co que passa per la breakdance, el hip-hop, la dansa contemporània i l’acrobàcia, inspirant-se en disciplines tan variades com les arts marcials, el musical o la moda.

El cicle Enribera’t a la fresca oferirà espectacles de circ, varietat i molt d’humor comptant tant amb entitats residents al centre cívic com amb companyies teatrals com Los Galindos i la cia. Vacas. Les tardes en família de La Palmira sortiran als jardins del Cementiri Vell per tancar el cicle d’activitats familiars fins a la tardor amb un espectacle còmic de carrer.

El Cèntric Espai Cultural també ens proposa gaudir dels vespres d'estiu a la pl. Porxada amb les sessions de l'Òpera a la Fresca, i els espectacles per gaudir en família: Zum, de La Tresca i la Verdesca i De cap per avall, de la cia. Ambauka. 

També les entitats culturals seran protagonistes: gegants, diables, castellers i festes dels barris  recuperen el seu espai ciutadà ajudant a què els grups i les entitats pratenques puguin recuperar la seva activitat i que tota la ciutadania pugui tornar a gaudir plegada de les tradicions. La Nit de Foc i la Nit de Gegants als jardins del Cementiri Vell o el Festival Popular Andaluz a la pl. Catalunya són cites per apuntar al calendari. 

Reserva prèvia a totes les activitats

Totes les activitats són gratuïtes i tindran aforament limitat, seguint la normativa i recomanacions sanitàries en tot moment, i caldrà fer reserva prèvia d'entrada a tots els espectacles. La reserva d’entrades ja està disponible per a tots els esdeveniments fins al 4 de juliol i s’obrirà el dilluns 28 de juny per la resta d’activitats.

Totes aquestes propostes i moltes més es poden consultar a la web elprat.cat/viulacultura.

Noticies relacionades

Obertes les inscripcions per a una nova edició del Campus d'Estiu

24 maig, 15:00h

Un any més els i les joves d'entre 12 i 17 anys del Prat tenen a l'estiu l'oportunitat de viure dues setmanes intensives de creació artística amb un Campus Interdisciplinar pensat conjuntament entre L'Escola d'Arts en Viu, Teatre L'Artesà i...


Antropoloops

Antropoloops: creació i experimentació musical col·lectiva

28 abril, 15:00h

Antropoloops no és una persona, ni un animal, ni una cosa: és una eina que permet fer música de forma col·laborativa. Els i les alumnes de 1r d'ESO de diversos instituts públics del Prat van fer ús d'aquesta eina en el marc d'uns laboratoris de cre...


Crear, un joc de contagi

23 març, 09:00h

Els dimecres, l’alumnat de Pràctiques de Creació es troba al Teatre L’Artesà per treballar  la creació amb l’acompanyament d’un artista o col·lectiu al llarg de tot un curs. Enguany, les encarregades d’activar els disparadors d’imaginaris són el col·lectiu Big Bouncers, format per les coreògrafe...


Comprar entrades