Juan Miranda desenvolupa "Quan jo dic amor" al Prat de Llobregat

Al llarg del primer trimestre l’artista Juan Miranda, creador i investigador de les arts en viu amb una pràctica que se situa en la intersecció entre el teatre, les arts visuals i la performance, ha estat present en diferents projectes educatius del Teatre L’Artesà. Miranda desenvolupa actualment el seu projecte “Quan jo dic amor” on explora la sexualitat, les emocions, la identitat i la família en l’adolescència i en aquest context ha portat a terme un procés de creació amb l’Institut Baldiri Guilera en el marc de Camins Vius i ha treballat amb l’alumnat de l’assignatura Artefactes Escènics de L’Escola d’Arts en Viu i Teatre Kaddish, a més de la formació per a professorat de Camins Vius i la seva participació en el dispositiu La Taula. Tot això ha alimentat “Quan jo dic amor”, que s’estrena en el festival ZIP del Teatre Nacional de Catalunya en abril de 2024.

Un espai sensible sobre l’amor

Durant l'adolescència, momentum vital únic, descobrim altres lògiques d'afectivitat, d’agència i desig. Travessant processos complexos d'identificació i negociació, redefinim qui som i ens qüestionem on comencen i acaben els nostres cossos i pensaments. Per acabar, així, confabulant un sentit propi de pertinència i comunitat.

“Quan jo dic amor” és una recerca del creador escènic Juan Miranda i que s’ha desplegat en el marc del projecte educatiu Camins Vius amb l’Institut Baldiri Guilera i Artefactes Escènics amb L’Escola d’Arts en Viu i el Teatre Kaddish. És una exploració del afectes de lxs adolescents, de les seves pràctiques i les formes narratives mitjançant les quals expressen les seves emocions. És una mediació complexa que pretén activar espais urbans, realitat i representació.

“Quan jo dic amor” és un espai sensible i creatiu entre teatre, moviment, vídeo i performance. L'objectiu d'aquestes trobades és obrir una mirada diversa pensant i habitant la noció d'arts escèniques i amor.

Durant les sessions matinals amb l’Institut Baldiri Guilera, s’ha treballat amb 1r i 3r de l’ESO i batxillerat escènic. En dues sessions presencials les alumnes han utilitzat diferents estratègies creatives per desenvolupar una càpsula de creació col·lectiva. Per una banda, es va treballar des dels seus cossos i la seva presència escènica per després elaborar una càpsula a partir del vídeo, la música i l’escriptura.

A més, l’artista Juan Miranda ha treballat els dimarts a la tarda amb un grup de joves de L’escola d’Arts en Viu i el Teatre Kaddish al Teatre L’Artesà. L’assignatura Artefactes Escènics es dedica a la creació interdisciplinar des de la pràctica i el joc. Així,  diferents artistes poden transmetre les seves estratègies artístiques als joves per crear un espai d’investigació i expressió. Aquest primer semestre, Miranda i el grup de joves va oferir una obertura de procés a la Sala Petita convidant a les assistents a formar part del seu món i amb la possibilitat de continuar la seva investigació al TNC.

Un procés de creació que forma part de la instal·lació

Per altra banda, l’artista exhibirà tota aquesta investigació al TNC amb la presència de diferents adolescents de la ciutat com a performers, com a banda de música en directe i/o amb les seves imatges i veus en forma de càpsules audiovisuals que es van gravar en dos cap de setmanes al Teatre Modern. En total uns 40 adolescents de la ciutat han participat de manera voluntària i en horari no lectiu a la posada final de l’artista i més de 120 alumnes amb la col·laboració del professorat del Baldiri Guilera ompliran el Teatre Nacional amb cartes d’amor.

De fet, el dijous 11 d’abril al matí es va organitzat un passi especial per tot aquest alumnat perquè pugui viure i veure la instal·lació “Quan jo dic amor” en la qual l’institut ha format part.

 

Noticies relacionades

A què li dius casa? L’Institut Rosa Ribas Parellada treballa amb Xesca Salvà i Cris Celada

08 maig, 08:00h

A què li dius casa? I a què llar? Com eren les cases del Prat al s.XX? com s’hi vivia? Qui construïa les cases llavors? Per què hi ha tantes cases buides a les ciutats on vivim? Com sabem que una ca...


Juan Miranda desenvolupa "Quan jo dic amor" al Prat de Llobregat

09 abril, 08:00h

Al llarg del primer trimestre l’artista Juan Miranda, creador i investigador de les arts en viu amb una pràctica que se situa en la intersecció entre el teatre, les arts visuals i la performance, ha estat present en diferents projectes educa...


Quina és la pregunta?: Pablo Messiez a l'Aula de Creació de L'Artesà

02 abril, 08:00h

Del 22 al 24 de març va tenir lloc una nova acció de l'Aula de Creació de L'Artesà, aquesta vegada de la mà de Pablo Messiez. El dramaturg argentí, consagrat com un dels grans autors de l'escena teatral en l'actualitat, va oferir un...


Comprar entrades