TFG de María Donoso

Treball final de grau de l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eòlia de Maria Donoso, amb l'acompanyament de l'equip de L'Artesà

Maria Donoso ha estat gestant el seu TFG de l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia a diferents espais del Teatre L’Artesà, en residència tècnica i assistida a l'octubre de 2021.

 

El projecte: El Danubi, sempre la mateixa aigua

El Danubi, sempre la mateixa aigua és un tríptic escènic que travessa la història d'Hongria i alhora d'Europa, des del s.XIX fins al moment actual, centrant-se en tres personatges històrics: El comte de Széchenyi, Ángel Sanz Briz i Victor Orbán.

La peça escènica dialoga amb un passat, potser llunyà, per a replantejar preguntes de vital importància del nostre present més immediat, com són el descrèdit de la política, l'auge de l'extrema dreta, el paper de la Unió Europea, les crisis migratòries o la construcció identitària dels estats nació. A El Danubi, el personatge de l'escriptora guiarà a l'espectador per un recorregut turístic, construït per 3 paisatges diferents, que a manera de metàfora arquitectònica estan alçats amb diferents teatralitats per a crear una dramatúrgia que mirarà el passat com un intent desesperat per a habitar el present.

En definitiva, El Danubi és un intent d'obra monumental que no arriba a materialitzar-se perquè així és El Danubi, sempre la mateixa aigua.

Qui és Maria Donoso?

Maria Donoso ,formada a l'EscolaSuperior d’Art Dramàtic de Barcelona (Institut del Teatre) està interessada en les arts vives des d'una mirada holística: la seva dimensió política, estètica, pedagògica però sobretot fascinada per la seva potència en l'exaltació i elogi a l'extraordinari, a allò estrany...

Per a aquest projecte, ha treballat amb un equip ampli de creadors de la ciutat: Laura Tamayo,Guillén Gefaell, Maite Besora, Fermí Herrero, Ainhoa Arcos, Lidia Fortuny, Núria Sanahuja, Mònica Hernández i Lluís Martínez en la interpretació, Arnau Puig com a ajudant de direcció, Naiara Herrero per a l'espai escènic i el disseny d'il·luminació, Lluis Martinez per a l'espai sonor, Roberta Amat com a assistent de direcció, Karina Saavedra i Jano Silva per al disseny i confecció del vestuari i la mirada externa d'Albert Boronat. A més, és un projecte que, a més del suport del Teatre L'Artesà, ha estat possible gràcies a Eolia ESAD, Victor Iriarte, Rafató Teatre, María Sánchez, Mariano Donoso,Clasis, Manolo Tamayo i Rita Rifé.

Comprar entrades