Yo soy el monstruo que os habla

02 juny , 18:00 h

  • Idioma: Castellà
  • Duració: 1 h 30 min
    • Serveis:

Últimes Localitats

Paul B. Preciado, referent de la teoria queer, porta a escena la seva conferència sobre la violència de la psicoanàlisi sobre les dissidències de gènere. Aquesta performance no és una obra ni una adaptació teatral d'un text, sinó el resultat d'aquest discurs, acompanyat d'altres cossos.

Entrada

ENTRADES A LA VENDA A PARTIR DE DIMARTS 6 DE FEBRER A LES 17H 

Totes les tarifes inclouen despeses de gestió (0,50€)

Preu 12 €  + 0’50€ de despeses de gestió

Anticipada 10 € + 0’50€ de despeses de gestió

Tarifa Joves.Prat 5 € + 0’50€ de despeses de gestió (imprescindible presentar DNI)

 

ESPECTACLE RECOMANAT A PARTIR DELS 12 ANYS

Repartiment artístic: Víctor Viruta, Bambi, Jessica Velarde, Andy Díaz i Paul B. Preciado

Disseny d’il·luminació: Paco Ariza

Coordinació: Gabi Belvedere

Regiduria: Gema Monja

Llums: Silvia Dorado

Audiovisuals: Israel Menéndez, Marina Cardeña

Agraïments a Tanya Beyeler i Luis Luque

Yo soy el monstruo que os habla

Una conferència performativa de Paul B. Preciado

Al desembre de 2019, Paul B. Preciado va pronunciar un discurs davant 3.500 psicoanalistes reunits per a les Jornades de l’École de la Cause Freudienne en Paris. Reprenent el text de Franz Kafka en el qual un simi que ha après el llenguatge humà es dirigeix a una acadèmia de científics, Paul B. Preciado es dirigeix com a home trans i persona de gènere no binari a l'assemblea de psicoanalistes no només per a denunciar la violència estructural que la psiquiatria, la psicologia i la psicoanàlisi duen a terme sobre les persones considerades com a homosexuals, trans, intersexuals, o de gènere no binari, sinó també per a convidar a la psicoanàlisi a obrir-se a les mutacions de gènere i sexuals que estan tenint lloc. El resultat és un monòleg al mateix temps íntim i polític que no només es dirigeix als psicoanalistes sinó a cadascun de nosaltres i a la nostra capacitat per a acollir el canvi i imaginar una nova utopia.

Yo soy el monstruo que os habla no és una obra, ni una adaptació teatral d'un text. És una cosa diferent, ja que és el resultat d'aquest discurs. “Era el Palau de Congressos de París, semblava un estadi de futbol. Em vaig adonar que aquesta confrontació, aquest context, era ja de per si mateix teatral. Tant per la distribució de l'espai, com per la presa de paraula i el conjunt d'expectatives. Jo era aquí marcat com un cos trans. Aquesta presa de paraula va tenir una qualitat totalment diferent a les habituals. Havia pres un estatut teatral”, recorda Paul B. Preciado. “La idea és generar una comunitat de paraula. Al final hi ha una veu col·lectiva. El que m'interessa del teatre és la possibilitat que un cos es converteixi en significant públic; com pot interpel·lar a altres espais que han estat naturalitzats. L'estatut de la paraula artística és la possibilitat de trobar un tímid “enfora” –més enllà de les convencions polítiques– i poder fer aquí una recodificació. I no em refereixo al futur. Em refereixo al present, a incloure el que ja és real: la multiplicitat de l'ésser viu”.

També us pot interessar...

Osmose

08 març , 21:00 h

Osmose és una pregunta escènica canalitzada a través de la música i les seves corporalitats, on l'artista multidisciplinària i compositora Mercedes Peón construeix un relat crític sobre els efectes del capitalisme en les nostres vides.

La Moderna

For(d) Fiesta

14 març , 20:00 h

La ballarina i coreògrafa pratenca Olga Clavel rep el suport del programa La Moderna per a una nova creació sobre els aspectes més íntims del seu procés creatiu.

Los gestos

16 març , 20:00 h

En la seva última peça, el creador argentí explora la lògica pròpia del teatre a partir de posar el focus en els gestos. Pablo Messiez presenta el seu nou treball com “un intent de veure com pensa el teatre, de què està fet, quina és la seva lògica pròpia”.

Comprar entrades