Shock 2 (La Tormenta y la Guerra)

14 novembre , 19:00 h

  • Idioma: Castellà
  • Duració: 2 h i 30 min
    • Serveis:

Andrés Lima reprèn la història on la va deixar amb Shock 1 per reflexionar sobre en quina mesura som partícips de la nostra història, dels nostres xocs, dels nostres cops, de la nostra violència

Entrada

Preu 15 €     Anticipada 10 €

Text Albert Boronat, Juan Cavestany, Andrés Lima i Juan Mayorga, (basat en fets reals i textos d’Olga Rodríguez i Alba Sotorra)

Dramatúrgia Albert Boronat i Andrés Lima

Direcció Andrés Lima

Repartiment Antonio Durán "Morris" (Carl Smith, Dick Cheney, Boris Yeltsin, Director de teatre, Soldat de la Marina Espanyola), Alba Flores (Dona àrab, Minal, Periodista, Corista, Cabo H. H i Cor), Natalia Hernández (Marta Sánchez, Ana Botella, Dorothy, Comandant Arian, Joyce Rumsfeld, Soldat Sabrina, Nancy Reagan i Cor), María Morales (Laura Bush, Lynne Cheney, Yamila, Margaret Thatcher, Olga Rodríguez, Corista, Sergent J. P. K. i Cor), Paco Ochoa (Víctor Gao, Tony Blair, Donald Rumsfeld, Soldat de la Marina Espanyola, Wojtyla i Cor), Guillermo Toledo (Osama Bin Laden, George Bush pare, George Bush Jr., Ronald Reagan, General Miller i Cor) i Juan Vinuesa (José María Aznar, Yaser, Boris Yeltsin, Periodista, Soldado de la Marina Espanyola, Soldado H. i Cor)

Veus en off Andrés Lima (Den Xiaoping i José Antonio Marcos), Alberto San Juan (Charlton Heston), Olga Rodríguez

Escenografia i vestuari Beatriz San Juan

Il·luminació Pedro Yagüe

Música i espai sonor Jaume Manresa

Disseny de so Enrique Mingo

Videocreació Miquel Àngel Raió

Caracterització Cécile Kretschmar

Ajudant de direcció Laura Ortega

Ajudant d’il·luminació Enrique Chueca

Ajudant de vestuari Carlota Ricart i Remedios Gómez

Ajudant de videocreació Arantxa Melero

Realitzacions Maribel RH S.L. (realització vestuari), Mambo Decorados (realització mobiliari)

Fotografia Laura Ortega, Bárbara Sánchez Palomero i Luz Soria

Tràiler Bárbara Sánchez Palomero

Arxiu sonor Olga Rodríguez, Departamento de Documentación de la Cadena SER © Sociedad Española de Radiodifusión, S.L.U.

Disseny cartell Equipo SOPA

Alumnat en pràctiques Olga Abolina, Jorge Mediero i Fran Weber

Coproducció Centro Dramático Nacional i Check-in Producciones

Shock 2 (La Tormenta y la Guerra)

Albert Boronat, Juan Cavestany, Andrés Lima i Juan Mayorga. Dirigida per Andrés Lima

Shock 2 (La Tormenta y la Guerra) comença on va acabar Shock 1 (El Cóndor y el Puma), que iniciava amb l'auge de la doctrina monetarista de Milton Friedman i els seus Chicago Boys (Universitat de Chicago), i que continua avançant a través de la 2a meitat del segle XX. Els primers experiments del xoc econòmic i militar són el cop d'estat de Pinochet a Xile seguit de l'Operació Còndor en gran part d'Amèrica Llatina, casant economies neoliberals amb règims dictatorials impostos per la violència i la violació dels drets humans.

Shock 2 comença als anys 80, amb la revolució conservadora a Europa capitanejada per Margaret Thatcher i als EUA per Ronald Reagan i culmina en el primer gran xoc del segle XXI: la guerra de l'Iraq, guerra en la qual vam ser partícips. Perquè d'això tracta Shock, de reflexionar sobre en quina mesura som partícips de la nostra història, dels nostres xocs, dels nostres cops, de la nostra violència”, explica el director que com en altres ocasions s'ha responsabilitzat també de la dramatúrgia al costat d'Albert Boronat.

 

“L'expressió doctrina del xoc descriu la tàctica, summament brutal, d'utilitzar sistemàticament la desorientació de la gent que ve d’un xoc col·lectiu -guerres, cops d'estat, atacs terroristes, enfonsaments del mercat o catàstrofes naturals- per impulsar mesures radicals favorables per a les grans empreses, la qual cosa sol denominar-se “teràpia de xoc” (shock therapy, en anglès).”

Naomi Klein

 

Agraiments: Naomi Klein, Nahla Alkhatib, Robert Fisk, Yamila, Minal, Amin Maalouf, Yaser, Eduardo Galeano, Jean Genet, Olga Rodríguez autora de les obres El hombre mojado no teme la lluvia i Aquí BagdadCrónica de una guerra, Jon Sistiaga, Marta Herrero, Alba Sotorra i les imatges de la seva pel·lícula Comandante Arian, Alberto Arce i les imatges del documental To shoot an Elephant, Natalia Sancha, ONG “Mundo en Movimiento”, Berta de la Dehesa, María Peñalosa, Alberto San Juan, Daniel Pérez Prada, Ramón Barea, Ernesto Alterio, Celia Hervás, Laura Galán…

També us pot interessar...

La Cirquera: Potser no hi ha final, del Circ Pistolet

24 setembre , 22:00 h

Circ Pistolet revisita el circ tradicional d’una manera moderna per un espectacle d’acrobàcies d’alt voltatge, amb música en directe, amb molta picardia, i ple de riures i somriures per grans i petits.

Espectacle familiar: Só, de Xampatito Pato

25 setembre , 17:30 h

El malabarista gallec Jesús Velasco presenta una peça que és fruit de la recerca en una tècnica no massa estesa i menys com a punt de partida de tot un espectacle: els “cigar boxes” o malabars amb caixes.

La Cirquera: Suspensión, de la Cia. Nueveuno

25 setembre , 22:00 h

La companyia Nueveuno ho aposta tot al cinc. Cinc homes sobre l’escenari que ens regalen una coreografia de malabarismes amb molt de ritme i humor.

Comprar entrades