Shock 1 (El Cóndor y el Puma)

13 novembre , 19:00 h

  • Idioma: Castellà
  • Duració: 2 h i 30 min
    • Serveis:

Últimes Localitats

Un espectacle d'Andrés Lima a partir de ‘La doctrina del Xoc’ de Naomi Klein. Un esquinçador i sorprenent viatge teatral per una història de vergonya, protagonitzat per sis actors que es desdobleguen en diversos personatges

Entrada

Preu 15 €     Anticipada 10 €

Text Albert Boronat, Juan Cavestany, Andrés Lima i Juan Mayorga

Dramatúrgia Albert Boronat i Andrés Lima

Direcció Andrés Lima

Repartiment Antonio Durán "Morris" (Salvador Allende, Augusto Pinochet i Cor), Natalia Hernández (La Payita, Lucía Hiriart, Miss Korry, La desmemoriada, Mujer uruguaya, Chicago Girl, Secretaria de Nixon i Cor), Esteban Meloni (Richard Helms, Mr. Langley, Elvis Presley, Jorge Rafael Videla, Víctor Jara, Marito Kempes, Adolfo Scilingo, Chicago Boy i Cor), María Morales (Periodista, Miss Washington, Margaret Thatcher, Chicago Girl, Momia indignada, Hebe De Bonafini i Cor), Paco Ochoa (Mr. Korry, Manuel Contreras, Un paco, Chicago Boy, Mr. Washington Big Fish, Intèrpret xilè i Cor), Guillermo Toledo (Richard Nixon, Locutor de radio i Cor) i Juan Vinuesa (Milton Friedman, Ewen Cameron, Henry Kissinger, El mocito, Chicago Boy, Intèrpret anglès i Cor)

Escenografia i vestuari Beatriz San Juan

Il·luminació Pedro Yagüe

Música i espai sonor Jaume Manresa

Disseny de so Enrique Mingo

Videocreació Miquel Àngel Raió

Caracterització Cécile Kretschmar

Ajudant de direcció Laura Ortega

Ajudant d’escenografia i vestuari Almudena Bautista

Ajudant d’il·luminació Enrique Chueca

Ajudants de vídeo Vivi Comas, Álex Romero i Iñigo Rodríguez

Estudiant en pràctiques (RESAD) Antonio Domínguez Delgado

Il·lustracions de vídeo Beatriz San Juan

Realització i muntatge de vídeo Miquel Àngel Raió

Producció Check-in Producciones Joseba Gil

Fotografia marcosGpunto

Tràiler Paz Producciones

Realitzacions Maribel RH S.L. (realització vestuari), Mambo Decorados (realització mobiliari)

Coproducció Centro Dramático Nacional i Check-in Producciones

Shock 1 (El Cóndor y el Puma)

Albert Boronat, Juan Cavestany, Andrés Lima i Juan Mayorga. Dirigida per Andrés Lima

El director Andrés Lima, al costat dels dramaturgs Albert Boronat, Juan Cavestany i Juan Mayorga, signen aquesta peça de teatre documental. L'espectacle ha estat guardonat amb els Premis Max a la Millor Direcció d'Escena (Andrés Lima) i al Millor Disseny d'Espai Escènic (Beatriz Sanjuan).

Com a resultat de la recerca teatral sobre un fet històric, el del cop d'estat a Xile 1977 del General Pinochet contra el govern de Salvador Allende, neix Shock 1 (El Cóndor y el Puma). Un teatre documental on es representa la història, però per reconèixer-la des de l'emoció. Inspirat en ‘La doctrina del xoc’, de la periodista canadenca Naomi Klein i la història recent, el text ha nascut d'un recerca de més d'un any i diversos tallers, seguint l'habitual procés creatiu dels treballs d'Andrés Lima. Representar la nostra història és la voluntat de conèixer-nos a nosaltres mateixos. La nostra societat d'avui és el resultat del que construïm o vam destruir ahir. El capitalisme imperant d'avui es forja durant molt de temps però té un impuls fonamental després del final de la segona guerra mundial, en part gràcies, o a pesar, de la Doctrina del Xoc. I el cop de Xile és el seu primer experiment.

 

“L'expressió doctrina del xoc descriu la tàctica, summament brutal, d'utilitzar sistemàticament la desorientació de la gent que ve d’un xoc col·lectiu -guerres, cops d'estat, atacs terroristes, enfonsaments del mercat o catàstrofes naturals- per impulsar mesures radicals favorables per a les grans empreses, la qual cosa sol denominar-se “teràpia de xoc” (shock therapy, en anglès).”

Naomi Klein

 

Agraïments: Juan Ángel Torti, camerògraf xilè (Filmació 16 mm color – 11, 13 y 14 de setembre de 1973), José Manuel Rodríguez (Museo de la Memoria y los Derechos Humanos, Xile), Radio Televisión Española, Arxiu Patrimonial de la Universidad de Santiago de Chile, Arxiu DiFilm – Buenos Aires / Argentina, Radio y Televisión Argentina i Arxiu Cineteca Nacional de Chile, Eugenia Alonso, Héctor Alterio, Valentín Álvarez, Manuel Bautista Fernández, Gonzalo Bernal, Juan Diego Botto, Alejandro Cano, Pedro Chaskel, Clara Cirera, Elena De Lucas, Cristina Fernández Cubas, Laura Galán, Joan Garcés, Andrea Guzmán, Pablo Insunza, María Llinares, Marcelo Morales, Álvaro Silva, Beltrán Stingo i Paco Toledo.

També us pot interessar...

Festival 2022 RV - AV Sant Cosme i Sant Damià

02 juliol , 18:00 h

Festival de Final de curs de l'AV Sant Cosme i Sant Damià

Hoy no me puedo levantar

03 juliol , 17:30 h

Festival de Final de curs de La Beat Urban

Teatre a l'ombra 2022

Valeria Castro presenta "chiquita"

03 juliol , 20:00 h

Guitarra i una veu dolça commovedora. Només amb això aquesta joveníssima artista captiva a qui l’escolta en directe. Serà, sens dubte, una nit màgica d'estiu al Pati de L'Artesà.

Comprar entrades