Osmose

08 març , 21:00 h

  • Duració: 60 min

Últimes Localitats

Osmose és una pregunta escènica canalitzada a través de la música i les seves corporalitats, on l'artista multidisciplinària i compositora Mercedes Peón construeix un relat crític sobre els efectes del capitalisme en les nostres vides.

Entrada

ENTRADES A LA VENDA A PARTIR DE DIMARTS 6 DE FEBRER A LES 17H 

Totes les tarifes inclouen despeses de gestió (0,50€)

Preu 18 €  + 0’50€ de despeses de gestió

Anticipada 15 € + 0’50€ de despeses de gestió

Tarifa Joves.Prat 5 € + 0’50€ de despeses de gestió (imprescindible presentar DNI)

Més informació i condicions de les tarifes aquí.

 

ESPECTACLE RECOMANAT A PARTIR DE 12 ANYS

Repartiment: Mercedes Peón i Laura Iturralde

Disseny d’il·luminació: Laura Iturralde

Intervenció de vídeo i direcció escènica: Peque Varela

Producció musical: Mercedes Peón

Tècnic de so: Alberto Alejos

Osmose

Mercedes Peón

L'osmosi és un fenomen físic pel qual una matèria creix o canvia de densitat en passar a través d'una membrana. Fent una metàfora, Mercedes Peón construeix un relat crític sobre els efectes del capitalisme en les nostres vides.

Les protagonistes són les treballadores de les fàbriques de Pontesa i de les conserveres gallegues, persones que provenen de microhàbitats autosuficients, on els cossos pre-gènere vivien en acords de creació col·lectiva. Osmose és una mirada al procés de canvi de densitat, del desajustament i del reajustament conscient, que no abatut, d'aquestes formes de vida a les lògiques imposades del capital; un homenatge a les seves resistències, i també una reflexió sobre el dolor d'adonar-se que aquestes noves formes suposen un canvi radical en la manera d'entendre la vida.

Osmose és la primera peça híbrida de Mercedes Peón, una proposta audiovisual, performativa i musical en la qual s'acompanya de les artistes Peque Varela i Laura Iturralde. La proposta escènica de Peón és també un diàleg col·lectiu a través d'imatges del seu arxiu personal al costat del treball visual de Peque Varela, el relat fílmic de la pel·lícula Nación de Margarita Ledo Andión, i l'arquitectura lumínica de Laura Iturralde. Una intervenció lumínica en directe permet a les artistes improvisar, emocionar i crear una dramatúrgia sonor-visual commovedora en la qual la membrana que presenta Osmose secunda i adquireix un protagonisme central.

Mercedes Peón aprofundeix així en la seva relació amb el món cinematogràfic a través d'una proposta política en la qual el seu cos es dilueix davant els materials artístics: les imatges cinematogràfiques de les dones de la fàbrica de Pontesa, del sindicat OTTS (Organització de traballadoras e traballadores do Salnés), de l'arxiu personal de Mercedes Peón i de la lluita resistent de la Aldea de las Encrobas.

També us pot interessar...

Osmose

08 març , 21:00 h

Osmose és una pregunta escènica canalitzada a través de la música i les seves corporalitats, on l'artista multidisciplinària i compositora Mercedes Peón construeix un relat crític sobre els efectes del capitalisme en les nostres vides.

La Moderna

For(d) Fiesta

14 març , 20:00 h

La ballarina i coreògrafa pratenca Olga Clavel rep el suport del programa La Moderna per a una nova creació sobre els aspectes més íntims del seu procés creatiu.

Los gestos

16 març , 20:00 h

En la seva última peça, el creador argentí explora la lògica pròpia del teatre a partir de posar el focus en els gestos. Pablo Messiez presenta el seu nou treball com “un intent de veure com pensa el teatre, de què està fet, quina és la seva lògica pròpia”.

Comprar entrades