Dijous Teatre

Máquinas sagradas

02 abril , 20:30 h

  • Idioma: Sense paraules
    • Serveis:

Conversa perfomativa "El monte de los Olivos"

Conversa ballada Juan Carlos Lérida i Joan Marimón
Direcció i interpretació Juan Carlos Lérida
Acompanyament artístic: Sofía Asencio
Cante “Pirata”
Direcció tècnica Marc Lleixà
Producció Danilo Pioli
Creadors audiovisuals Santi Gila Saurat, Èrika Sánchez Marcos i Xavi Esteban
Vestuari Caja Negra TAM
Coproducció Fira Mediterrània - Manresa, Mercat de les Flors
Col·laboració Tanzhaus, Dusseldorf Nrw, Osic-Generalitat de Catalunya, Ass. Flamenco Empírico, Mercat de Les Flors, Centro El Canal, Casa Elizalde

Activitat cancel·lada

 

Máquinas sagradas. Conversa perfomativa "El monte de los Olivos"

de Juan Carlos Lérida

 

LA MODERNA // COMUNITARI

Des del Teatre L’Artesà s’ha encetat una línia de suport a la creació local, centrada en l’exhibició, que alimenta la programació estable de la ciutat. A partir de tipologies i impactes diferents, La Moderna és un cicle format per quatre propostes que pugen als escenaris d’El Modern i del Teatre L’Artesà per tal de donar visibilitat a les propostes professionals que tenen un clar segell pratenc.

Aquest suport inclou diferents tipologies: des d’una carta blanca, un espai de confiança que dona llibertat al creador, passant per altres propostes ja creades i que s’estrenen fora de la ciutat o projectes comunitaris que sobresurten de les mateixes parets d’un equipament escènic i que acaben involucrant en la seva creació diferents col·lectius (artístics o no) sota la mirada externa d’un creador professional. 

Precisament en aquesta última tipologia s’inclou el treball Máquinas sagradas de Juan Carlos Lérida.

La ciutat afecta l’artista

Máquinas sagradas investiga la trobada amb gremis, treballadors i col·lectius. Per aquesta ocasió Lérida ha triat un taller de mecànica de cotxe i un obrador de pa per descobrir la seva rítmica, les seves dinàmiques i comprovar des del flamenc i altres llenguatges com es veuen afectats els cossos i els espais. ”Fins ara jo estava en la recerca de l’ordinari en els cossos del flamenc. Avui busco en els cossos ordinaris el flamenc“, diu Lérida.

El dijous 2 d’abril a les 17.00h es podrà assistir als Tallers Tamayo per veur el treball de l’artista.

Juan Carlos Lérida es ballarí, coreògraf i pedagog del flamenc. Premi extraordinari 2007 de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des l’any 2002 és professor de Flamenc, Dansa Contemporània i Composició de l’Institut del Teatre. Ha dirigit juntament a creadors com Joaquín Cortés o Belén Maya –i també en solitari- diversos espectacles. Ha estat comissari del cicle Flamenc Empíric del Mercat de les Flors. És reconegut com un dels representants actuals del flamenc d’avantguarda.

L’artista afecta artistes locals

A l’hora el treball realitzat en aquests dos establiments de la ciutat serà la matèria primera per a la creació de dos càpsules audiovisuals que signaran dos creadors locals: Santi Gila, Èrika Sánchez i Xavi Esteban.

L’artista a L’Artesà

Finalment, tot el treball realitzar amb la ciutat i els seus ciutadans, i amb els creadors locals es podrà veure el dijous 2 d’abril a les 20.30h al Teatre L’Artesà dins el cicle Dijous Teatre a partir de la conferència performativa El monte de los olivos. Una conversa ballada entre un artista flamenc i Joan Marimón, guionista, director i professor de muntatge que va co-dirigir el documental de flamenc "De Tallinn a Tarifa" y co-guionista de "Calç blanca negro carbón", documental sobre els oficis de calciners i carboners. Juan Carlos Lérida proposa una trobada artística en un format de conversa ballada, com a part del seu procés d'investigació sobre el flamenc des d'espais i oficis quotidians. En aquest projecte, el coreògraf es reuneix amb teòrics, periodistes i altres persones amb especial interès i pràctica en l'ús de la paraula i els seus significats. Aquestes cites artístiques tenen el format de conversa-improvisada, individual i única. Un davant de l'altre, a partir d'un tema comú. Cadascun des del seu llenguatge es deixa travessar mútuament per la paraula i pel gest, obrint-se a nous significats de les teories i les danses.

Durant la conferència es projectaran els dos treballs audiovisuals i un vídeo resum de tot el procés creatiu.

També us pot interessar...

Tu beat me suena

22 juny , 18:30 h

Concurs anual on els alumnes de l’escola esdevenen els participants d'aquest emocionant concurs d’imitacions. Si vols viure una tarda meravellosa, vine i gaudeix de les imitacions dels nostres artistes.

Buleriando VIII

29 juny , 19:00 h

Més de 50 bailaoras i 7 guitarristes, conjuntament amb el cante i la percussió, presentaran un espectacle de flamenc on destaquen la força i la passió del flamenc sobre l'escenari del Modern.

Festival 2024 A.VV Sant Cosme i Sant Damià/RV Dance

30 juny , 11:00 h

El festival consta d'una primera part amb peces coreogràfiques, estils comercials i danses urbanes, i d'una segona part on els ballarins duran a terme un espectacle basat en La Bella i la Bèstia.

Comprar entrades