Barbados en 2022

19 maig , 18:00 h

  • Idioma: Castellà
  • Duració: 1 h 10 min
    • Serveis:

Últimes Localitats

Què és una parella, més enllà del passat que les uneix? Pablo Remón s'ha proposat reescriure la mateixa obra cada cinc anys i aquí amb humor i gaudi ens qüestiona que, per a sobreviure com a parella, hem de ser capaces de contar la nostra història.

Entrada

ENTRADES A LA VENDA A PARTIR DE DIMARTS 6 DE FEBRER A LES 17H 

Totes les tarifes inclouen despeses de gestió (0,50€)

Preu 18 €  + 0’50€ de despeses de gestió

Anticipada 15 € + 0’50€ de despeses de gestió

Tarifa Joves.Prat 5 € + 0’50€ de despeses de gestió (imprescindible presentar DNI)

Més informació i condicions de les tarifes aquí.

 

ESPECTACLE RECOMANAT A PARTIR DE 12 ANYS

Text i Direcció: Pablo Remón

Intèrprets: Fernanda Orazi y Emilio Tomé

Escenografia: Monica Boromello

Il·luminació: David Picazo

So: Sandra Vicente

Vestuari: Ana López Cobos

Ajudant de direcció: Raquel Alarcón

Ajudant escenografia: María Abad

Producció executiva: Pablo Ramos

Direcció de producció: Jordi Buxó y Aitor Tejada

Distribució: Caterina Muñoz Luceño

Una producció de Buxman Producciones en coproducció amb Festival de Otoño i la col·laboració de Condeduque.

Per a l’escriptura d’aquesta obra, l’autor va gaudir d’una residència d’escriptura a la Sala Beckett en 2022.

Barbados en 2022

Pablo Remón

Barbados en 2022 parteix d'una obra anterior de Pablo Remón, Barbados, etcétera. És una ampliació i una relectura d'aquesta obra: els mateixos actors, Emilio Tomé i Fernanda Orazi, diferents textos, diferent posada en escena i escenografia. Inspirada en la tradició del teatre anglosaxó d'agrupar obres breus que comparteixen ressonàncies, temes o estils, la idea de Remón és reescriure l'obra cada cinc anys, de manera que estigui permanentment viva, i que el temps faci el seu treball en els actors, en la parella que interpreten, en els textos, en l'obra en conjunt. L'obra té nombroses permutacions: els textos s'interpreten en un ordre diferent en cada funció: un ordre aleatori, que no controlen ni ell ni els actors, de manera que cada funció té una forma diferent. Els textos exploren el món de la parella, i tenen a veure amb la memòria, la comunicació, i el desamor. I tots comparteixen l'illa de Barbados com a punt de fugida, com a espai imaginari.

Diu Pablo Remón: « Al principi, no hi ha res. Dos actors, un espai en blanc. Qui són? D'on venen? Impossible saber-ho. Són personatges? No ho són. Hi ha una història? No n'hi ha. Què hi ha, llavors? Només una cosa: paraules. Aquestes paraules suren en l'escenari buit, com a objectes suspesos. A poc a poc, construeixen personatges, històries, situacions. Construeixen un món.

El passat és una boira, va escriure Harold Pinter. Més encara, el passat d'una parella.

Què és una parella, més enllà del passat que els uneix? Som el que hem estat, la història que explica com hem arribat fins aquí. Però aquesta història no està escrita en pedra; és mòbil, és variable. Per a sobreviure com a parella, hem de ser capaces de contar la nostra història. Però, què passa si aquesta història és borrosa, o no coincideix? El present canvia el passat.

Dos actors narren la història d'una parella. A vegades, es posen d'acord: ho fan amb humor, amb estranyesa, amb goig. Juguen. Altres vegades, es contradiuen, inventen, enfosqueixen, menteixen. A vegades, són la parella; unes altres, no. Ells són, al seu torn, una altra parella. Amb la seva part de combat, amb la seva part d'aventura, amb la seva part d'amor. »

També us pot interessar...

Osmose

08 març , 21:00 h

Osmose és una pregunta escènica canalitzada a través de la música i les seves corporalitats, on l'artista multidisciplinària i compositora Mercedes Peón construeix un relat crític sobre els efectes del capitalisme en les nostres vides.

La Moderna

For(d) Fiesta

14 març , 20:00 h

La ballarina i coreògrafa pratenca Olga Clavel rep el suport del programa La Moderna per a una nova creació sobre els aspectes més íntims del seu procés creatiu.

Los gestos

16 març , 20:00 h

En la seva última peça, el creador argentí explora la lògica pròpia del teatre a partir de posar el focus en els gestos. Pablo Messiez presenta el seu nou treball com “un intent de veure com pensa el teatre, de què està fet, quina és la seva lògica pròpia”.

Comprar entrades