ACCIÓ #0. La convivència

30 setembre , 12:00 h

  • Duració: Del 30 de setembre a les 12h a diumenge 1 d'octubre a les 18h

Just abans d’iniciar la temporada i durant tot un cap de setmana, les Stalkers del Prat tenen preparada una acció col·lectiva que desbordarà els espais del teatre.

Entrada

Inscripció gratuïta. A partir del 7 de setembre a les 17h, dins la secció "Pràctiques escèniques" del Teatre L'Artesà aquí.

ACCIÓ #0. La convivència

Stalkers en el marc de l’Aula de Creació de L’Artesà

Just abans d’iniciar la temporada i durant tot un cap de setmana, les Stalkers del Prat tenen preparada una acció col·lectiva que desbordarà els espais del teatre. Una convivència amb diferents artistes per a què mitjançant el moviment i la performance posem en joc els nostres cossos en comunitat. Les Stalkers del Prat, Auri Alós i La Ferri s’acompanyaran de les artistes Mar Garcia i Javi Soler per posar en marxa una convivència que habitarà el Mucha Masia i diversos espais del Teatre L’Artesà. 48 hores de convivència artística, des del dissabte 30 de setembre a les 12h fins diumenge 1 d’octubre a les 18h. I per fer-ho, necessiten una comunitat amb ganes de jugar i posar el cos en acció. Inscripcions gratuïtes obertes! 

 

Des d’on han pensat aquesta acció les Stalkers?

En un prec per retornar els orígens rituals al joc escènic, l'Auri Alós (Susana Alonso) i La Ferri (Ferri Amaya) activen un laboratori intensiu per a la performance art que repensa els codis comunitaris ancestrals des del paradigma postmodern. Incorporant el concepte lúdic de les festes de pijames, o la inspiració d'una acampada vora el foc, Acció #0 La convivència dóna el tret de sortida a la nova Aula de Creació, un espai d'experimentació col·lectiva per a creadores d'arts escèniques que s'activarà aquesta temporada.

Enguany, les Stalkers aposten pel jove tàndem creatiu format per Mar García i Javi Soler, amb la creença en què el cos en moviment podria esdevenir indret metafísic pel debat identitari. Conformant una comunitat efímera, lloarem a la infantesa en una convivència de vint-i-quatre hores on investigar les nostres dinàmiques físiques i socials envers qüestions com l'alteritat, la celebració o la transformació.

 

 

Així expliquen Mar Garcia i Javi Soler de què es tracta…

“The Best of Both Worlds” és el nom amb el qual creiem idoni batejar el que passarà a L’Acció #0. La Convivència. Com a artistes convidades per a guiar l'acció, les Stalkers i el Teatre L’Artesà ens presenten una oportunitat per a continuar experimentant entorn de les possibilitats del so i el moviment en escena, ara amb una intenció que transcendeix la premeditació amb la qual solem treballar. En aquest sentit, durant La Convivència pretenem introduir-nos (nosaltres i les que s'uneixin a aquesta bogeria) en la generació constant de material, a partir de la immediatesa i la improvisació, creant un món paral·lel que pugui envair la vida extramurs de L’Artesà i fins i tot esquitxar la convivència en si durant els seus dos dies de durada.

L'estil o context en el qual es produiran les accions sorgeix inevitablement de la nostra tendència cap a l'estil pop, més ara que en el nostre últim projecte Caribe Mix ‘23 ens introduïm de ple en l'àmbit del mainstream i ens convertim totes en el nostre alter ego de la Pop-Star amb la qual somiàvem de petites. Per a finalitzar la convivència de Pop-Stars s'obrirà una mostra en el Teatre l’Artesà el dia 1 d'octubre, a l'hora del vermú.

I qui som? Mar Garcia i Javi Soler som dues creadores interessades en la recerca entorn de les possibilitats del moviment i el so en escena. Des de 2021, amb la nostra primera peça "RECORD: qué nos va a pasar?", passant per "Nicolasito Pertusato", i el nostre últim projecte "Caribe Mix ‘23", hem anat experimentant i concloent diferents maneres de proposar el format que nosaltres diem Dansa-Concert, mitjançant el qual proposem moviment i so com a coprotagonistes de l'acció escènica. És a dir, pots venir a veure'ns, però també a escoltar-nos.

La nostra manera de veure la creació escènica, més enllà de proposar la transversalitat entre totes dues disciplines artístiques, posa el focus en la composició des de la mirada del públic i es caracteritza per trobar el nexe de connexió entre so i moviment en la composició mitjançant partitures, trobant referències en creadores que van des de Lucinda Childs o Mateo Fargion fins a Cris Blanco o Amaranta Velarde en l'àmbit escènic, i es complementa amb els universos d'artistes com Rosalía, C Tangana o Miley Cyrus.

 

I això de Stalkers… què és?
Stalkers, el dispositiu per a joves curadors/es, és un projecte protagonitzat per joves d'entre 18 i 25 d'arreu del territori català interessats en les arts escèniques. Durant dos anys i amb un full de ruta d'accions acompanyades per diferents agents professionals del sector com ara programadores, artistes, comissàries, gestores, tècniques... han compartit els seus interessos, desitjos, anàlisi del context i experiències i ara arriba el moment de participar activament en la programació cultural dels seus propis municipis.

Més informació: www.stalkersartsvives.com / Crèdits: Un projecte que compta amb l’impuls del Festival Sâlmon, Sismògraf, Festival TNT i FiraTàrrega, amb la participació d’Eufònic i la complicitat de diferents municipis del territori català: Ajuntament d’Alcover – Convent de les Arts, Ajuntament del Prat – Teatre L’Artesà, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Martorell, Ajuntament d’Olot, Ajuntament de Celrà – Teatre l’Ateneu de Celrà i Ajuntament de Tàrrega. Amb el suport de la Generalitat de Catalunya- Departament de Cultura.

 

També us pot interessar...

Barbados en 2022

19 maig , 18:00 h

Què és una parella, més enllà del passat que les uneix? Pablo Remón s'ha proposat reescriure la mateixa obra cada cinc anys i aquí amb humor i gaudi ens qüestiona que, per a sobreviure com a parella, hem de ser capaces de contar la nostra història.

Programació Expandida

Post-funció de "Barbados en 2022"

19 maig , 19:15 h

Post-funció de l'espectacle "Barbados en 2022" de Pablo Remón. a càrrec d'Albert Boronat

"Quina és l'última cosa que has après?" Exposició de les Apuntador@s

21 maig , 17:00 h

Exposició sobre el procès d'investigació que mostra el treball de les Apuntador@s a través de la pregunta "Quina és l'ultima cosa que has après ?"

Comprar entrades