Infanticida

2n de Batxillerat Artístic

Autoria Víctor Català (Caterina Albert)

Direcció Marc Angelet

Composició musical Clara Peya

Adaptació i dramatúrgia Marc Rosich

Interpretació i producció Neus Pàmies Juárez

Interpretació, adaptació electrònica i disseny espai sonor Gerard Marsal

Disseny escenografia Laura Clos (CLOSCA) i Felipe Cifuentes

Disseny audiovisual Felipe Cifuentes

Disseny il·luminació Pol Queralt

Assessoria de moviment Maria Salarich

Assessoria vestuari Marta Rafa

Fotografia Albert Rué

De Marc Rosich

Infanticida és un crit d'una dona, la Nela, que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Una dona valenta i apassionada que s'enfronta a tot allò que l'envolta per l'anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera de fer i viure pròpia. Per la necessitat de l'amor, del plaer i d'escapar del context opressor on es troba immersa.

Infanticida és un crit en forma de cançó. És una necessitat de trobar en la música una visió dels fets contemporània, nova, fragmentada; però sobretot d'apropar-se, a partir de la música, al món sensorial, emotiu i oníric d'una dona que acaba de cometre un crim.

El monòleg dóna veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura, perquè era un text incòmode, perquè qüestionava uns dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat; Caterina Albert va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal.

Donar-li veu avui és més necessari que mai.

Avui que ens adonem que els clixés femenins i de feminitat segueixen sent vigents i que la condició femenina comporta encara moltes limitacions.

Avui que seguim vivint en una societat repressora i castradora de les llibertats més bàsiques.

Donar-li veu avui, ens sembla un deure.

INFANTICIDA tràiler

Media Folder: 
Comprar entrades