Creació d'El Màgic d'Oz

La Brutal va desplegar tot el conjunt artístic i tècnic de la producció 'El Màgic d'Oz' a la Sala Gran

La cia. La Brutal ha estat de residència tècnica i artística al Teatre L'Artesà per preparar l'espectacle 'El Màgic d'Oz', que es podrà veure el 6 i els 7 de febrer 2021 a la Sala Gran. La producció va poder desplegar tots els recursos necessaris per seguir endavant amb la creació a la Sala Gran durant el mes de novembre i la companyia va participar en el programa educatiu Camins Vius amb la proposta La maleta d'Oz, una maleta de materials audiovisuals i trobades de ZOOM amb el professorat que han permès endinsar l'alumnat de 5è de primària i 1r ESO en un procés creatiu, descobrir-ne el funcionament i les figures professionals que hi ha al darrere.

 

El projecte: El Màgic d'Oz

La nostra Dorothy començarà l’espectacle molt enfadada amb el món: el seu gos Totó s’acaba de perdre i no té gaire bona relació amb la seva tieta, viu amb ella després de la mort dels seus pares, i se sent insegura, no li agrada el que sent ni el que pensa, d’ella mateixa ni dels altres… però tot canviarà quan un huracà – real o imaginari? – se l’emporta a un nou món on es trobarà amb un seguit de personatges que li faran veure que tot allò que busca, que en el fons, és dins seu.

Seguint amb aquesta aposta d’actualització de la història, el nostre Espantaocells serà un personatge compromès amb el medi ambient, amb el clima i amb tot allò que té a veure amb preservar el que tenim. Convertirem l’Home de Llautó en un Robot de gènere neutre. Perquè en el nostre món d’Oz el gènere és fluid. El Lleó serà una Lleona, una femella que regnava sobre tots els altres animals, fins que va perdre la valentia. Aquests tres personatges posaran davant de la Dorothy un mirall, que l’ajudarà a veure el seu poder interior per afrontar qualsevol tipus de situació, o almenys intentar-ho. S’adonarà que ningú ens pot ajudar, excepte nosaltres mateixos.

 

Què és La Brutal?

La Brutal és una productora teatral constituïda des de 2011 per un grup de professionals dedicats a la producció, direcció escènica, dramatúrgia i interpretació. Unint esforços i amb la finalitat de poder tirar endavant projectes propis, projectes que els agradaria veure als teatres i que pensen que poden ser interessants per al públic. La revisió dels clàssics, la dramatúrgia contemporània i els espectacles de nova creació són les bases del seu treball.

Amb David Selvas al capdavant de la companyia, han portat a escena uns 14 espectacles entre produccions i coproduccions, estrenant textos d’autors clàssics i contemporanis, d’autors estrangers i catalans en diversos teatres públics i privats de Catalunya. 

Creació de 'El Màgic d'Oz'

Media Folder: 
Comprar entrades