"Què et preguntaries a tu mateix@?": una mostra de l'IE Pepa Colomer al CC Sant Jordi-Ribera Baixa

Fins el dia 25 de febrer es podrà visitar a La Tafanera la mostra sobre el procés de l'IE Pepa Colomer dins el "Proyecto Pregunta"

Dilluns 13 de febrer es va inaugurar a La Tafanera Què et preguntaries a tu mateix?, una petita mostra que neix de la col·laboració entre el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa,l’institut Escola Pepa Colomer.

L'alumnat de 5è de l'IE Pepa Colomer va participar el curs passat al projecte Creative Art Interchange impulsat per l'ICE de la Universitat de Barcelona. Les escoles i instituts que hi participen desenvolupen el seu projecte vinculats amb un altre centre i els i les infants del Pepa Colomer van compartir l'experiència amb una escola de Dallas (Estat Units).

A partir del #projectepregunta, una aposta del Teatre l'Artesà amb el col·lectiu MIL M2, van desenvolupar un procés de reflexió i creació amb la pregunta “Què et preguntaries a tu mateix?” com a primer disparador. Un cop definida aquesta pregunta, la van traduir al llenguatge de la imatge fent ús de les tècniques de fotografia surrealista descobertes a través de l'obra de diversos artistes.

El Projecte Pregunta, i en concret L’Escola Pregunta, és un projecte de recerca del col·lectiu MIL M2,  a partir d’una residència d’investigació realitzada per l'artista Pedro Sepúlveda i impulsada pel Teatre L’Artesà juntament amb el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia a diferents centres educatius com l'IE Pepa Colomer, l’Institut El Prat de Llobregat o Pradolongo de Madrid. L’Escola Pregunta és una invitació  a repensar l'acció de preguntar, practicar el dubte, habitar la incertesa i visualitzar els interrogants més enllà dels prejudicis adquirits. Una metodologia pràctica que entra a l’aula de forma transversal per potenciar la innovació, generar un ambient de reflexió i curiositat i estimular la conversa reflexiva.

L’exposició romandrà oberta fins el 25 de febrer i la ciutadania també podrà participar. Cada setmana, a la sala d'exposicions, es trobarà una pregunta que us convidem a respondre i compartir. Totes aquestes preguntes s’enviaran a l’artista Pedro Sepúlveda (Mil M2) i entraran a formar part d'un banc mundial de preguntes que pretén ser un compendi de les inquietuds del nostre temps.

Noticies relacionades

Assignatures de creació per a infants i joves

20 setembre, 08:00h

Si tens entre 8 i 19 anys, t'agrada tot allò que té a veure amb el teatre, la música o la dansa, i vols participar en un procés de creació encara ets a temps a inscriure't a les assignatures de creació que L'Escola i L'Artesà ofereixen al llarg de tot el curs. Aquestes assig...


"SELFI", l'autorretrat d'onze adolescents, tanca el campus d'estiu

14 juliol, 07:00h

Què significa ser adolescent en la societat de l'espectacle? Què sabem les persones adultes d'ells? Què passa quan arriben a l'institut? Com es perceben ell@s mateix@s? Totes aquestes preguntes (i algunes més) es va fer l'alumnat d'una nova ...


Més de 6000 assistents van gaudir de la temporada de primavera a L’Artesà

28 juny, 08:00h

S’apropa la programació d’estiu al Prat i al Teatre L’Artesà finalitzem una nova temporada que ens ha portat teatre, dansa, circ, música i molt més: obrint i tancant amb música gràcies a Estrella Morente i la Franz Schub...


Comprar entrades