El Teatre L’Artesà, premi Joan Anton Benach a la Millor Sala de Catalunya

Els Premis de la Crítica, atorgats per periodistes i prescriptors culturals de Catalunya, ha destacat el caràcter singular del projecte artístic i el seu compromís i implicació amb la ciutadania.

El Teatre L'Artesà ha estat premiat amb el Premi Joan Anton Benach a la Millor Sala, en el marc dels Premis de la Crítica entregats el dilluns 18 de març en una gala celebrada al Teatre Romea. El jurat va destacar el compromís de L'Artesà amb la ciutadania i la mediació cultural. "Bona part de l'esforç de Cristina Alonso i Cèsar Compte, co-directors artístics d'aquesta nova etapa, vincula directament l'activitat cultural amb la ciutadania. La cultura és un corrent marítim que convoca a tothom i L'Artesà el seu port de referència", va assegurar el periodista Jordi Bordes en el seu discurs d'entrega.

Els Premis de la Crítica s'atorguen per donar suport i difondre l'excel·lència d'una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques. Organitzat per recomana.cat i amb diferents jurats composts per professionals que exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals, entre altres categories cada any destaca el valor i treball d'una sala d'arts escèniques del territori. Un premi honorífic que enguany ha passat a anomenar-se Premi Joan Anton Benach, en memòria del crític desaparegut aquest mateix any.

En el seu discurs d'agraïment, el codirector artístic Cèsar Compte explicava així el projecte: "Parlar del Teatre L'Artesà és parlar del Prat de Llobregat, és parlar d'orgull perifèric i, per tant, és parlar d'una espectacular aposta municipal centrada en les arts en viu i la cultura. És parlar d'una nova institució cultural del segle XXI. Ara fa tot just cinc anys obríem les portes i volíem assentar unes bases molt fortes sobre el que era una institució que no es basava únicament en l'exhibició sinó que tenia molt en compte la mediació cultural. L'aposta era clara i ha de continuar no sent només una institució que vetlli només per consum cultural i omplir butaques sinó per democratitzar la cultura". Així rebia el premi la codirecció artística, agraint també tant la feina de tot l'equip com el compromís de la ciutadania del Prat amb la cultura i el pensament crític. Com va dir Cristina Alonso en el tancament del discurs d'agraïment, "perquè les arts en viu i espais com L'Artesà són molt més que un teatre. Som escola, som ciutat i sobretot som vida".

A l’acte van assistir, a més, la Tinent d’Alcaldia d’Educació, Cultura i Comunitat així com una representació important de l’equip tècnic del Teatre.

 

 

Foto: Martí E. Berenguer

 

Noticies relacionades

Juan Miranda desenvolupa "Quan jo dic amor" al Prat de Llobregat

09 abril, 08:00h

Al llarg del primer trimestre l’artista Juan Miranda, creador i investigador de les arts en viu amb una pràctica que se situa en la intersecció entre el teatre, les arts visuals i la performance, ha estat present en diferents projectes educa...


Quina és la pregunta?: Pablo Messiez a l'Aula de Creació de L'Artesà

02 abril, 08:00h

Del 22 al 24 de març va tenir lloc una nova acció de l'Aula de Creació de L'Artesà, aquesta vegada de la mà de Pablo Messiez. El dramaturg argentí, consagrat com un dels grans autors de l'escena teatral en l'actualitat, va oferir un...


El Teatre L’Artesà, premi Joan Anton Benach a la Millor Sala de Catalunya

19 març, 15:00h

El Teatre L'Artesà ha estat premiat amb el Premi Joan Anton Benach a la Millor Sala, en el marc dels Premis de la Crítica entregats el dilluns 18 de març en una gala celebrada al Teatre Romea. El jurat va destacar el compromís...


Comprar entrades