Apuntador@s, molt més que anar al teatre plegades

Apuntador@s

Media Folder: 

La gent gran comparteix la seva experiència com a primer grup d'aquest projecte d'Arts en Viu en una peça audiovisual de l'Enric Escofet

El grup Apuntador@s arriba al tancament d'un cicle com a primer grup d'aquest projecte en què el Centre Cívic Palmira Domènech i el Teatre L'Artesà han col·laborat per fer més proper el món del teatre i la gent gran. Durant un any i mig de recorregut, i dues temporades d'Arts en Viu del Prat, el grup ha viscut i compartit molts moments, a més de transformar la seva mirada sobre els espectacles teatrals. Aquest és precisament l'objectiu amb què naixia aquest projecte: trencar amb la perspectiva de l'espectador passiu i fer-los partícips de l'experiència artística, a més de fer d'allò un aprenentatge cultural i col·lectiu. 

Davant els canvis que va provocar la situació epidemiològica a la vida de tothom, així com a la rutina dels centres cívics i els teatres, també aquest projecte va viure el seu punt d'inflexió. Per això, els darrers mesos, es va reprendre l'activitat del grup amb l'objectiu de fer memòria col·lectiva de tot allò que han experimentat i après totes plegades en les seves experiències al teatre, com també per decidir quin era per a elles i ells el valor més important d'aquest grup i com volien donar-li continuïtat. 

En aquest procés han tingut l'acompanyament de l'artista visual Enric Escofet, qui ha facilitat aquest diàleg entre les persones que conformen el grup per posar en comú els seus punts de vista i experiències, i ha creat una peça audiovisual en forma de curtmetratge documental que recull aquestes reflexions i en què les Apuntador@s ens expliquen també que és per a elles la cultura, que significa per a elles aquest grup, i quin valor volen donar-li a aquest espai de reflexió conjunta.

Projecció del curtmetratge documental d'Apuntador@s a la Palmira

Ahir a la tarda el col·lectiu Apuntador@s i persones interessades a conèixer el projecte es van trobar al Centre Cívic Palmira Domènech per veure el resultat d'aquest audiovisual documentat per l'Enric Escofet. Va ser un gran èxit i una tarda molt emotiva. Primer van gaudir de la trobada presencial entre totes les persones que van començar el projecte Apuntador@s al 2019, i es va aprofitar l'espai per compartir les anècdotes, la il·lusió del temps viscut i per explicar com seguirà endavant aquest procés. Després, les protagonistes del projecte van acollir les persones assistents i van gaudir plegades de la projecció.

Finalment, durant el col·loqui posterior, les persones interessades a participar en les pròximes edicions del projecte comunitari van poder expressar tots els seus dubtes als i les Apuntador@s, que els van animar a perdre la por d'anar al teatre i a formar part d'aquest grup per compartir experiències en un espai que es va construint conjuntament. 

Com continuarà Apuntador@s?

El grup d'Apuntador@s, la Palmira i Teatre L'Artesà han decidit conjuntament com continuaran: neix el Racó Apuntador@s, unes trobades mensuals on les participants compartiran els seus interessos i experiències entorn de l'agenda cultural del Prat i on també proposaran i consensuaran un itinerari a seguir com a grup. Ja a partir d'aquest estiu el grup treballarà en un Itinerari Apuntador@s, un recorregut a través de les programacions d'Arts en Viu del Prat que escolliran per assistir, comentar i compartir amb la ciutadania. Al setembre s'incorporarà un nou grup d'Apuntador@s, que tindran el suport i acompanyament de les veteranes durant les experiències proposades pel Teatre L'Artesà, una parella diferent per cada espectacle. 

Queda oberta la convocatòria per qui tingui més de 60 anys i curiositat pel món del teatre. Per ser Apuntador@s només cal posar-se en contacte amb la Palmira a través de l'adreça electrònica ccpalmiradomenech@elprat.cat o el telèfon 934794535 en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h.

Noticies relacionades

Obertes les inscripcions per a una nova edició del Campus d'Estiu

24 maig, 15:00h

Un any més els i les joves d'entre 12 i 17 anys del Prat tenen a l'estiu l'oportunitat de viure dues setmanes intensives de creació artística amb un Campus Interdisciplinar pensat conjuntament entre L'Escola d'Arts en Viu, Teatre L'Artesà i...


Antropoloops

Antropoloops: creació i experimentació musical col·lectiva

28 abril, 15:00h

Antropoloops no és una persona, ni un animal, ni una cosa: és una eina que permet fer música de forma col·laborativa. Els i les alumnes de 1r d'ESO de diversos instituts públics del Prat van fer ús d'aquesta eina en el marc d'uns laboratoris de cre...


Crear, un joc de contagi

23 març, 09:00h

Els dimecres, l’alumnat de Pràctiques de Creació es troba al Teatre L’Artesà per treballar  la creació amb l’acompanyament d’un artista o col·lectiu al llarg de tot un curs. Enguany, les encarregades d’activar els disparadors d’imaginaris són el col·lectiu Big Bouncers, format per les coreògrafe...


Comprar entrades