Apuntador@s, molt més que anar al teatre plegades

Apuntador@s

Media Folder: 

La gent gran comparteix la seva experiència com a primer grup d'aquest projecte d'Arts en Viu en una peça audiovisual de l'Enric Escofet

El grup Apuntador@s arriba al tancament d'un cicle com a primer grup d'aquest projecte en què el Centre Cívic Palmira Domènech i el Teatre L'Artesà han col·laborat per fer més proper el món del teatre i la gent gran. Durant un any i mig de recorregut, i dues temporades d'Arts en Viu del Prat, el grup ha viscut i compartit molts moments, a més de transformar la seva mirada sobre els espectacles teatrals. Aquest és precisament l'objectiu amb què naixia aquest projecte: trencar amb la perspectiva de l'espectador passiu i fer-los partícips de l'experiència artística, a més de fer d'allò un aprenentatge cultural i col·lectiu. 

Davant els canvis que va provocar la situació epidemiològica a la vida de tothom, així com a la rutina dels centres cívics i els teatres, també aquest projecte va viure el seu punt d'inflexió. Per això, els darrers mesos, es va reprendre l'activitat del grup amb l'objectiu de fer memòria col·lectiva de tot allò que han experimentat i après totes plegades en les seves experiències al teatre, com també per decidir quin era per a elles i ells el valor més important d'aquest grup i com volien donar-li continuïtat. 

En aquest procés han tingut l'acompanyament de l'artista visual Enric Escofet, qui ha facilitat aquest diàleg entre les persones que conformen el grup per posar en comú els seus punts de vista i experiències, i ha creat una peça audiovisual en forma de curtmetratge documental que recull aquestes reflexions i en què les Apuntador@s ens expliquen també que és per a elles la cultura, que significa per a elles aquest grup, i quin valor volen donar-li a aquest espai de reflexió conjunta.

Projecció del curtmetratge documental d'Apuntador@s a la Palmira

Ahir a la tarda el col·lectiu Apuntador@s i persones interessades a conèixer el projecte es van trobar al Centre Cívic Palmira Domènech per veure el resultat d'aquest audiovisual documentat per l'Enric Escofet. Va ser un gran èxit i una tarda molt emotiva. Primer van gaudir de la trobada presencial entre totes les persones que van començar el projecte Apuntador@s al 2019, i es va aprofitar l'espai per compartir les anècdotes, la il·lusió del temps viscut i per explicar com seguirà endavant aquest procés. Després, les protagonistes del projecte van acollir les persones assistents i van gaudir plegades de la projecció.

Finalment, durant el col·loqui posterior, les persones interessades a participar en les pròximes edicions del projecte comunitari van poder expressar tots els seus dubtes als i les Apuntador@s, que els van animar a perdre la por d'anar al teatre i a formar part d'aquest grup per compartir experiències en un espai que es va construint conjuntament. 

Com continuarà Apuntador@s?

El grup d'Apuntador@s, la Palmira i Teatre L'Artesà han decidit conjuntament com continuaran: neix el Racó Apuntador@s, unes trobades mensuals on les participants compartiran els seus interessos i experiències entorn de l'agenda cultural del Prat i on també proposaran i consensuaran un itinerari a seguir com a grup. Ja a partir d'aquest estiu el grup treballarà en un Itinerari Apuntador@s, un recorregut a través de les programacions d'Arts en Viu del Prat que escolliran per assistir, comentar i compartir amb la ciutadania. Al setembre s'incorporarà un nou grup d'Apuntador@s, que tindran el suport i acompanyament de les veteranes durant les experiències proposades pel Teatre L'Artesà, una parella diferent per cada espectacle. 

Queda oberta la convocatòria per qui tingui més de 60 anys i curiositat pel món del teatre. Per ser Apuntador@s només cal posar-se en contacte amb la Palmira a través de l'adreça electrònica ccpalmiradomenech@elprat.cat o el telèfon 934794535 en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h.

Noticies relacionades

Artefactes Escènics tanca el seu procés amb Sònia Gómez

27 gener, 09:00h

Al llarg de 5 mesos els nois i les noies inscrits al grup d’Artefactes Escènics de L’Escola d’Arts en Viu han estat experimentant artísticament a partir del moviment dels seus propis cossos amb la coreògrafa i performer Sònia Gómez. Es tracta d’un gr...


Molt bona rebuda de la programació de la propera temporada del Teatre L’Artesà

24 gener, 11:00h

El passat dimarts 17 de gener el Teatre L’Artesà va posar a la venda la nova temporada de propostes que tindran lloc entre febrer i juny amb una gran acollida per part del públic. En la primera setmana de venda ...


Una experiència 'Entre Bambolines' amb el dissenyador d’il·luminació i escenògraf Marc Salicrú

19 gener, 11:00h

Les companyies i grups de teatre en residència al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, que configuren el projecte "Entre Bambolines", han participat en una nova proposta d'acompanyament i fo...


Comprar entrades